14 concepts από τη Γενεύη που θα θέλαμε να μπουν στην παραγωγή

Μαντέψτε: όλα τους είναι αμιγώς ηλεκτρικά ή υβριδικά…

  • -
  • -

Η φετινή έκθεση της Γενεύης δεν είναι ούτε η πιο εντυπωσιακή των τελευταίων χρόνων, ούτε η πιο σημαντική από πλευράς λανσαρισμάτων. Από την άλλη, φιλοξενεί πολλά πρωτότυπα που μας δείχνουν που… “πάει το πράγμα”! Παρακάτω ξεχωρίσαμε αυτά που θα θέλαμε να τα δούμε να κυκλοφορούν στους δρόμους τα επόμενα χρόνια – κάποια από αυτά βέβαια θα τα δούμε σίγουρα στην παραγωγή.

 

Alfa Romeo Tonale

Το κόμπακτ SUV της μιλανέζικης φίρμας πιθανότατα θα μπει στην παραγωγή, είναι υβριδικό και η σχεδίαση του εξωτερικού του έχει την υπογραφή του Έλληνα Αλέξανδρου Λιώκη!

 

Audi Q4 e-tron

Είναι αμιγώς ηλεκτρικό SUV, με δύο μοτέρ που προσφέρουν συνδυαστική ισχύ 306 ίππων. Θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2020.

 

Citroen Ami One Concept

Βασικό προσόν του μικροκαμωμένου οχήματος αποτελεί η ευελιξία του να ανταποκρίνεται στις ιδιαιτερότητες των μεγαλουπόλεων, σεβόμενο το περιβάλλον, με χαμηλό κόστος χρήστης.

 

Cupra Formentor

Την πρώτη της επέτειο γιορτάζει η Cupra με το πρωτότυπο Formentor, ένα plug-in υβριδικό SUV - ωδή στη γοητεία και το δυναμισμό.

 

Fiat Centoventi

Ένα πρωτότυπο ηλεκτρικό που αποτελεί την απόλυτη ενσάρκωση της έννοιας της «εξατομίκευσης» αλλά και πρόγευση για τη δραστηριοποίηση της μάρκας στο πεδίο της ηλεκτροκίνησης.

 

Honda e Prototype

Το ηλεκτρικό της Honda θα μπει στην παραγωγή το 2020, έχει αυτονομία 200 km και έχει το «προσόν» της ταχείας φόρτισης» στο 80% μέσα σε 30 λεπτά!

 

Imagine by Kia

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό πρωτότυπο προαναγγέλλει το μέλλον της κορεατικής εταιρείας, τόσο σε σχεδιαστικό επίπεδο, όσο και σε τεχνολογικό.

 

Mitsubishi Engelberg

Το ιαπωνικό πρωτότυπο υπόσχεται όμως πρόσβαση σε απομακρυσμένα σημεία, χωρίς να επιβαρύνει τον πλανήτη με υψηλούς ρύπους.

 

Nissan crossover IMQ

To ηλεκτρικό crossover θα διατεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές το 2022 με 340 ίππους και σύστημα τετρακίνησης που βασίζεται στην παρουσία ηλεκτρικών κινητήρων.

 

508 Peugeot Sport Engineered

Η συνδυαστική ισχύς ξεπερνά τους 400 ίππους, το 0-100 km/h ολοκληρώνεται σε 4,3 sec και η τελική ταχύτητα να περιορίζεται στα 250 km/h. Όχι ακριβώς αυτό που περιμένεις από ένα υβριδικό…

 

Seat el Born

Ένα ηλεκτρικό hatch με σπορ εμφάνιση και ανάλογες επιδόσεις που θα διατεθεί στην αγορά μέσα στο επόμενο έτος (2020) και θα παράγεται στο Zwickau της Γερμανίας.

 

Skoda Vision iV

Το 4θυρο crossover coupe κινείται με δύο ηλεκτρικά μοτέρ, ένα σε κάθε άξονα, με συνδυαστική ισχύ 306 ίππους που του χαρίζουν επιτάχυνση 0-100 km/h σε 5,9 sec!

 

smart forease+

Προπομπός όσων θα δούμε από την smart τα επόμενα χρόνια. Είναι γνωστό πως από το 2020 και μετά όλα τα μοντέλα της θα είναι ηλεκτρικά.

 

Volkswagen Buggy

Είναι ηλεκτρικό, βασίζεται στην πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Matrix) και αποτελεί αναβίωση του θρυλικού οχήματος της δεκαετίας του 1970.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...