Η έκθεση της Γενεύης «μετακομίζει» στο Κατάρ

Μετά από τα αλλεπάλληλα «χτυπήματα» που δέχτηκε η έκθεση της Γενεύης λόγω Covid-19, βρίσκει… φως στη Ντόχα.

  • -
  • -

Η έκθεση Geneva International Motor Show αποτελεί μια από τις σημαντικότερες στο χώρο του αυτοκινήτου. Στο πέρασμα των χρόνων, αμέτρητα σημαντικά (και μη) μοντέλα αποκαλύφθηκαν εκεί, ενώ πολλές εταιρείες τη χρησιμοποίησαν για να μας δείξουν τα πλάνα τους για το μέλλον. Τα τελευταία χρόνια ωστόσο, η έκθεση «πληγώθηκε» σημαντικά από τον κορονοϊό, όπως οι περισσότερες στον κόσμο.

Οι διοργανωτές της για να «βγάλουν τα σπασμένα» κάνουν διάφορες κινήσεις και ανακοίνωσαν ότι θα συνεργαστούν με το Κατάρ. Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας ονομάζεται Qatar Geneva International Motor Show, μια νέα έκθεση που θα λάβει χώρα στη Ντόχα είτε το 2022, είτε το 2023. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι η «ορίτζιναλ» έκθεση στη Γενεύη δεν θα γίνεται. Απλώς, θα αποκτήσει ένα… παρακλάδι στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Άλλωστε είναι αλήθεια ότι στη Μέση Ανατολή, το ενδιαφέρον για αυτοκίνητα είναι μεγάλο. Λατρεύουν τα θηριώδη SUV, τα άκρως πολυτελή μοντέλα και τα εντυπωσιακά supercars, ενώ μεγάλος αριθμός από hypercars βρίσκουν καταφύγιο στα γκαράζ πολλών σεΐχηδων και πάσης φύσεως επιφανών επιχειρηματιών. Το αρχικό πλάνο είναι η έκθεση στο Κατάρ να πραγματοποιείται κάθε δύο χρόνια.

Περισσότερες λεπτομέρειες είναι προγραμματισμένο να ανακοινωθούν μέσα στους επόμενους μήνες. Υπενθυμίζουμε ότι η έκθεση αυτοκινήτου της Γενεύης δεν πραγματοποιήθηκε ούτε το 2020, αλλά ούτε και το 2021 λόγω κορονοϊού. Για το 2022 λέγεται ότι θα γίνει κανονικά, αν δεν αλλάξει κάτι μέχρι τον Μάρτιο όπου παραδοσιακά λαμβάνει χώρα. Θα είναι η 91η διοργάνωση, αριθμός που την κατατάσσει ανάμεσα στις μακροβιότερες εκθέσεις αυτοκινήτου στον πλανήτη.  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...