Ακυρώθηκε και για το 2022 η έκθεση της Γενεύης

Το πιο λαμπερό και φημισμένο σαλόνι αυτοκινήτου αναβλήθηκε εκ νέου, εξαιτίας της πανδημίας και των προβλημάτων με τους ημιαγωγούς

  • -
  • -

Οι διοργανωτές της Διεθνούς Έκθεσης Αυτοκινήτου της Γενεύης (GIMS) έκαναν ό,τι είναι δυνατόν προκειμένου το διασημότερο σαλόνι να πραγματοποιηθεί κανονικά το 2022. Ωστόσο, τα περιοριστικά μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας που δεν αναμένεται να διακοπούν σύντομα, καθώς και η έλλειψη ημιαγωγών που έχει ως αποτέλεσμα τη μείωση της παραγωγής οχημάτων σχεδόν σε όλα τα εργοστάσια, δεν τους άφησαν κανένα περιθώριο.

Ο πρόεδρος του ιδρύματος «Comité permanent du Salon International de l'automobile», Maurice Turrettini, που έχει αναλάβει τη διοργάνωση του ελβετικού σόου, ανακοίνωσε επίσημα πως η έκθεση δεν πρόκειται να πραγματοποιηθεί ούτε την επόμενη χρονιά.

geneva show

Πολλοί κατασκευαστές και εκθέτες εξέφρασαν την αβεβαιότητά τους για το κατά πόσο μπορεί να είναι επιτυχημένη η έκθεση, υποστηρίζοντας πως η κρίση με τους ημιαγωγούς είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί για καιρό ακόμη, όπως και η πανδημία. Οπότε, κανείς δεν ήταν σε θέση να δεσμευτεί για τη συμμετοχή του, αφού πλέον υπάρχουν άλλες, πολύ πιο σοβαρές προτεραιότητες.

«Θέλαμε πολύ να πραγματοποιήσουμε την έκθεση της Γενεύης το 2022. Πιέσαμε αλλά πρέπει να αντιμετωπίσουμε τα γεγονότα και την πραγματικότητα. Η κατάσταση με τον Covid-19 δεν είναι υπό έλεγχο. Σε μια τόσο μεγάλη διοργάνωση και μέσα σε κλειστούς χώρους υπάρχει σοβαρή απειλή. Είμαι σίγουρος όμως, πως η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης θα επιστρέψει καλύτερη από ποτέ το 2023», δήλωσε ο Maurice Turrettini.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...