Η ολιστική πρόταση της Seat για ηλεκτρικές μετακινήσεις

Το περίπτερο της ισπανικής μάρκας στη Γενεύη περιλαμβάνει από ένα διθέσιο όχημα πόλης μέχρι το υψηλών επιδόσεων SUV

  • -
  • -

Τριπλή είναι η εκπροσώπηση της Seat στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης. Η ισπανική φίρμα έχει δυναμική παρουσία στην ελβετική πόλη, παρουσιάζοντας ένα αμιγώς ηλεκτρικό hatch με σπορ εμφάνιση (el-Born), ένα plug-in υβριδικό SUV επιδόσεων (Cupra Formentor) και ένα «μικρόσωμο» 100% ηλεκτρικό (Minimo).

Πρόκειται για τρία πρωτότυπα οχήματα που ναι μεν ικανοποιούν διαφορετικές ανάγκες, «μάχονται» όμως για τον ίδιο σκοπό: Την υλοποίηση του οράματος της ισπανικής μάρκας για ηλεκτρική κινητικότητα, καλύπτοντας κάθε πτυχή της αυτοκίνησης.Το GOCAR βρίσκεται στη σπουδαία «γιορτή» του αυτοκινήτου και σας μεταφέρει οτιδήποτε καινοτόμο.

Seat el-Born

Με το όνομά του να προέρχεται από μια συνοικία της Βαρκελώνης, το el-Born είναι ένα hatch με σπορ εμφάνιση και ανάλογες επιδόσεις, το δεύτερο κατά σειρά ηλεκτρικό μοντέλο που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB του Volkswagen Group (μετά το ID). Το επαναστατικό αυτοκίνητο της ισπανικής φίρμας θα διατεθεί στην αγορά μέσα στο επόμενο έτος (2020) και θα παράγεται στο Zwickau της Γερμανίας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡOΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ELBORN ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Πηγή ενέργειας του el-Born αποτελούν οι μπαταρίες χωρητικότητας 62kWh, με υψηλή ενεργειακή πυκνότητα, οι οποίες, σύμφωνα τον επίσημο κύκλο δοκιμών του WLTP, του παρέχουν αυτονομία 420km. Παράλληλα, η μπαταρία μπορεί να φορτιστεί από 0 έως 80% μέσα σε 47 λεπτά, χάρη στον ταχυφορτιστή 100kW DC.Οι ίπποι ανέρχονται σε 204 με τα 100 km/h από στάση να αποτελούν υπόθεση 7,5 δευτερολέπτων.

CUPRA Formentor

Πρόκειται για το πρώτο αυτοκίνητο της Cupra που δεν βασίζεται σε όμοιο μοντέλο από την Seat, με τη coupe σιλουέτα του να τονίζει το σπορ χαρακτήρα.

Το δυναμικό αυτοκίνητο -μέσω του οποίου η CUPRA γιορτάζει τη πρώτη της επέτειο -τροφοδοτείται από έναν υψηλών επιδόσεων plug-in-hybrid κινητήρα, που σχεδιάστηκε έτσι ώστε να πληροί τα σύγχρονα κριτήρια για αποδοτικότητα και απόδοση, σηματοδοτώντας τον επερχόμενο πλήρη εξηλεκτρισμό της φίρμας.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ CUPRA FORMENTOR ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Το Formentor εφοδιάζεται με σπορ πλαίσιο DCC και μπλοκέ διαφορικό για οδηγική απόλαυση που παραπέμπει στα όσα πρεσβεύει η Cupra, ενώ θα φτάσει στις αγορές το 2020.

Seat Minimo

Με το Minimó, η SEAT κάνει ένα βήμα μπροστά στη διαμόρφωση του μέλλοντος της μικρο-κινητικότητας. Όπως αναφέρουν οι ιθύνοντες της ισπανικής φίρμας, πρόκειται για τον «καλύτερο φίλο της πόλης», και κρίνεται ιδανικό για carsharing.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ SEAΤ ΜΙΝΙΜΟ ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Έχοντας μήκος 2,6μ. και πλάτος 1,2μ., το μικροσκοπικό όχημα προσφέρει άριστο χειρισμό και εύκολο parking εξασφαλίζοντας την άνεση και την ασφάλεια ενός αυτοκινήτου και την ευκινησία ενός δίκυκλου, Παράλληλα, διαθέτει ένα σύστημα εναλλαγής μπαταριών, που επιτρέπει την πλήρη φόρτισή του μέσα σε λίγα μόνο λεπτά προσφέροντας 100 km αυτονομία.

Επαναστατική για το μέλλον της αυτοκίνησης, ακόμη, κρίνεται και η ικανότητα του αυτοκινήτου να αναγνωρίζει αν ο οδηγός είναι ηλικίας 16 ή 18 ετών προσαρμόζοντας ανάλογα, καθ’ αυτόν τον τρόπο, την ταχύτητά σε 45 ή 90 km/h.

Και τα τρία concepts είναι εξοπλισμένα με τεχνολογία υπερ-συνδεσιμότητας, όπως δίκτυο 5G, και συστήματα infotainment φωνητικού ελέγχου.. Η SEAT συμμετέχει στο Mobile 5G Barcelona, ένα project που αποσκοπεί στην προώθηση της Βαρκελώνης ως μιας από τις Ευρωπαϊκές πρωτεύουσες 5G τεχνολογίας. Στο πλαίσιο αυτό, SEAT και Telefónica λάνσαραν το πιλοτικό project 5G Connected Car στο MWC, το πρώτο που θα διεξαχθεί στους δρόμους της πόλης για να αποδείξει πώς επικοινωνεί το όχημα με τις γύρω υποδομές και τα άλλα αυτοκίνητα ως αρχικό στάδιο για την επίτευξη αυτόνομης συνεργατικής οδήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...