Είναι αυτό το επόμενο… Nissan Qashqai; (vid)

Η ιαπωνική φίρμα παρουσίασε στη Γενεύη το σκληροπυρηνικό crossover IMQ και το επαναστατικό σύστημα e-Power

  • -
  • -

Ένα πρωτότυπο φουτουριστικό όχημα, καθώς και ένα πρωτοποριακό σύστημα ηλεκτροκίνησης είναι οι μεγάλες «ατραξιόν» της Nissan στην τρέχουσα Διεθνή Έκθεση της Γενεύης, από την οποία δεν θα μπορούσε να απουσιάζει το GOCAR.

Ο λόγος για το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό crossover “IMQ” και το βραβευμένο σύστημα ePower  το οποίο, σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο της ιαπωνικής φίρμας, Roel de Vries, θα διατεθεί στις ευρωπαϊκές αγορές από το 2022, συνοδεύοντας μια σειρά νέων τεχνολογιών που θα ενσωματωθούν στα δημοφιλή μοντέλα της μάρκας - ήδη συναντάται στα μοντέλα Note και Serena στη χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου.

To “επαναστατικό e-Power


Η καινοτόμος τεχνολογία e-Power διαθέτει ένα ηλεκτρικό σύστημα μετάδοσης κίνησης με μπαταρία που φορτίζεται από βενζινοκινητήρα. Αναλυτικότερα, επειδή οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα, τα μοντέλα που διαθέτουν e-POWER προσφέρουν την ίδια ομαλή, άμεση επιτάχυνση και ισχυρή απόδοση,  με ένα αμιγώς ηλεκτροκίνητο όχημα. Ο κινητήρας βενζίνης, που χρησιμοποιείται μόνο για τη φόρτιση της μπαταρίας, λειτουργεί  πάντα στο βέλτιστο εύρος στροφών, μεγιστοποιώντας την εξοικονόμηση καυσίμου.

Εμπνευσμένο από το μέλλον

Στις «φλέβες» του σκληροπυρηνικού IMQ κυλάει το σύστημα e-Power, το οποίο παράγει συνολική ισχύ 340 ίππων και 700 Nm ροπής, συνεπικουρούμενο από ένα σύστημα τετρακίνησης που βασίζεται στην παρουσία ηλεκτρικών κινητήρων.

Μερικά από τα στοιχεία που καταδεικνύουν «εξτρεμιστικό» σχεδιασμό είναι οι έντονες γωνίες στα εξωτερικά άκρα, οι λεπτομέρειες χρωμίου στο καπό, καθώς και η ενσωματωμένη λεπτή γραμμή στο ανώτερο άκρο του πίσω μέρους. Πάντως η V-Motion γρίλια εξακολουθεί να δηλώνει πεισματικά «παρούσα».

Επιπροσθέτως, την τολμηρή σχεδιαστική γλώσσα ενισχύουν οι τολμηρές ζάντες αλουμινίου των 22’’ που φέρουν «έξυπνα» ελαστικά, ενισχυμένα με την ικανότητα να μεταδίδουν πληροφορίες (πίεση, θερμοκρασία, βάθος πέλματος) στον οδηγό μέσω ενός ψηφιακού περιβάλλοντος γραφικών.

Περνώντας στο τετραθέσιο εσωτερικό,  εύκολα γίνεται εμφανής η ευρυχωρία του, ενώ την προσοχή μαγνητίζει ένας πίνακας οργάνων σε σχήμα “πτερυγίου”, με την  κεντρική κονσόλα να αναδύεται από κάτω και να εκτείνεται, μεταξύ των εμπρόσθιων καθισμάτων, στο πίσω μέρος.

Φουτουριστικός έλεγχος για την απόλυτη οδήγηση


Δεσπόζουσα θέση έχει μια  οθόνη 840 χιλιοστών ενσωματωμένη στον πίνακα οργάνων, η οποία ενεργοποιείται παράλληλα με την έναρξη της λειτουργίας του οχήματος και παρέχει μια πληθώρα πληροφοριών –μεταξύ αυτών η κατάσταση του e-Power. Παράλληλα, υπάρχει και μικρότερη, δευτερεύουσα οθόνη πάνω από την κεντρική κονσόλα η οποία προσφέρει υπηρεσίες πλοήγησης.

Τέλος, το φουτουριστικό crossover της Nissan είναι εξοπλισμένο με την τεχνολογία Invisible-to-Visible (I2V) της Nissan, ενώ οι διαστάσεις του το τοποθετούν στην ίδια κατηγορία crossover/ SUV με αυτή… του Qashqai.

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ "IMQ" ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...