Imagine by Kia: Το μέλλον είναι εδώ

Στη Γενεύη παρουσιάζει τα πλάνα της η κορεατική φίρμα, τα οποία είναι αμιγώς ηλεκτρικά

  • -
  • -

Το πρωτότυπο αμιγώς ηλεκτρικό Imagine by Kia προαναγγέλλει το μέλλον της κορεατικής εταιρείας, τόσο σε σχεδιαστικό επίπεδο, όσο και σε τεχνολογικό. Πρόκειται για ένα 4θυρο μοντέλο με νέα μάσκα που αποτελεί την εξέλιξη της “Tiger Nose” που αποτελεί το χαρακτηριστικό γνώρισμα της φίρμας.

Σηματοδοτεί τις εξελίξεις, με το μέλλον να θέλει τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα να είναι κάτι παραπάνω από απλά μέσα μετακίνησης. Το Imagine by Kia υπόσχεται ότι η σχέση μεταξύ των ανθρώπων και των οχημάτων θα είναι πιο συναρπαστική.


Για αυτό θα φροντίζει η εξωτερική σχεδίαση, ενώ στο εσωτερικό την παράσταση κλέβουν οι τεράστιες οθόνες 21 ιντσών που είναι τοποθετημένες στο ταμπλό. Η Kia λοιπόν δεν στέκεται απλώς στην τεχνολογία και τα ηλεκτρικά μοντέλα, αλλά δημιουργεί ένα ολοκληρωμένο σύνολο που  θα προκαλεί το συναίσθημα.

Για να το πετύχει αυτό δημιούργησε ένα ηλεκτρικό crossover, το οποίο ωστόσο δεν θα εντάσσεται σε μια συγκεκριμένη κατηγορία όπως αυτή ορίζεται με τα σημερινά δεδομένα. Από την άλλη κάποιοι θα πουν ότι αυτός ακριβώς είναι ο ορισμός του crossover, αλλά στην πράξη θα είναι κάτι παραπάνω, όπως υπόσχεται η Kia.

Σχεδιαστικά ακολουθεί τα πρότυπα της εποχής με κουπέ σχήμα, που τονίζεται από την οροφή που «πέφτει» στο τελείωμά της, αλλά και τα φουσκωμένα φτερά που χαρίζουν πιο μυώδη εμφάνιση στο πρωτότυπο. Στο εσωτερικό το κλασσικό ταμπλό έχει πάρει τη μορφή ενός… ραφιού όπου έχουν τοποθετηθεί οι πολλές οθόνες 21 ιντσών.

Αυτές δίνουν όλες τις χρήσιμες πληροφορίες για το όχημα. Επιπλέον, η απουσία κινητήρα εσωτερικής καύσης απελευθερώνει περισσότερο χώρο στο εσωτερικό για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Το μέλλον της Kia στο… πρόσωπο του Imagine φαίνεται να έχει ενδιαφέρον.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...