Ένα ηλεκτρικό Buggy για την άμμο (vid)

Τα αποκαλυπτήρια της αναβίωσης του θρυλικού Buggy έγιναν στη Γενεύη

  • -
  • -

Το φως της δημοσιότητας είδε κατά τη διάρκεια της Έκθεσης Γενεύης το πρωτότυπο ηλεκτρικό Buggy της Volkswagen το οποίο βασίζεται στην πλατφόρμα MEB (Modular Electric Drive Matrix) και αποτελεί αναβίωση του θρυλικού οχήματος της δεκαετίας του 1970. Το GOCAR δίνει το «παρών» στη μεγάλη γιορτή του αυτοκινήτου και σας ενημερώνει για όσα μαγνητίζουν τα βλέμματα των επισκεπτών.

Το εν λόγω πρωτότυπο όχημα ελεύθερου χρόνου της γερμανικής μάρκας ενσαρκώνει το όραμά της για μηδενικές εκπομπές ρύπων.  Μπαταρίες ιόντων λιθίου δίνουν ζωή στο ηλεκτρικό μοτέρ ισχύος 204 ίππων που είναι τοποθετημένο πίσω, ενώ ένας επιπλέον ηλεκτροκινητήρας στον μπροστινό άξονα προσφέρει την οδηγική απόλαυση της τετρακίνησης.

Η σχεδιαστική φιλοσοφία της Volkswagen καθίσταται εύκολα αντιληπτή, μέσω της καθολικής απουσίας θυρών και οροφής, σχεδιαστικά “tricks” τα οποία αναβλύζουν επαναστατικότητα και πρωτοπορία. Το τελευταίο, μάλιστα ενισχύεται από τον μινιμαλιστικό σχεδιασμό του σαλονιού του το οποίο συγκροτείται από αδιάβροχα υλικά.

Όσον αφορά τα άτομα που μπορούν να επιβιβαστούν σ’ αυτό, το Buggy είναι ένα διθέσιο όχημα. Με τις κατάλληλες τροποποιήσεις, ωστόσο, δημιουργείται ο κατάλληλος χώρος και για δύο επιπλέον θέσεις.


Το αμάξωμά του είναι κατασκευασμένο από ένα μίγμα αλουμινίου, χάλυβα και πλαστικού. Παράλληλα, χάρη στον «αρθρωτό» σχεδιασμό του, το πάνω μέρος του αμαξώματος του μπορεί να αφαιρεθεί από το πλαίσιο. Το Buggy αποτελεί το 5ο κατά σειρά πρωτότυπο που βασίζεται στην πλατφόρμα MEB.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...