Αθήνα-Λευκάδα σε 3 ώρες: Πότε θα είναι έτοιμο το τμήμα Άκτιο-Αμβρακία

Εκτός από τον αυτοκινητόδρομο Πατρών-Πύργου, ο άξονας Αμβρακία-Άκτιο που θα συνδέσει τη Λευκάδα με την Ιόνια Οδό, αλλάζει τον οδικό χάρτη της Δυτικής Ελλάδας.

  • -
  • -

Αυτή τη στιγμή, υπάρχουν δύο μεγάλα έργα στη Δυτική Ελλάδα: ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου και ο οδικός άξονας Αμβρακία-Άκτιο που μεταξύ άλλων, θα συνδέσει και τη Λευκάδα με την Ιόνια Οδό. Πλέον, το γραφικό νησί του Ιονίου Πελάγους δεν θα απέχει περισσότερες από τρεις ώρες, με αφετηρία την Αθήνα, συμβάλλοντας τα μέγιστα στην περεταίρω ανάπτυξη του τουρισμού. Μάλιστα, πρόκειται για ένα από τα ελάχιστα ελληνικά νησιά στα οποία μπορείς να φτάσεις μόνο με αυτοκίνητο, χωρίς την ανάγκη επιβίβασης σε πλοίο.

Πότε θα είναι έτοιμος ο δρόμος Αμβρακία-Άκτιο

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Χρήστου Σταϊκούρα, υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ο νέος αυτοκινητόδρομος που θα συνδέσει την Αμβρακία με το Άκτιο θα είναι έτοιμος μέχρι το τέλος Νοεμβρίου του 2023. Αυτό σημαίνει ότι από την επόμενη τουριστική σεζόν, οι επισκέπτες της Λευκάδας θα φτάνουν σε αυτή με 45 λεπτά λιγότερη οδήγηση, από την Αθήνα. Παράλληλα, αναβαθμίζεται σε πολύ μεγάλο βαθμό η ασφάλεια των ταξιδιωτών, λόγω των σύγχρονων προτύπων που πληροί ο νέος δρόμος.

Πρόκειται για ένα έργο μήκους 49 χιλιομέτρων, που παρακάμπτει την Αμφιλοχία. Ένα πολύ μεγάλο μέρος του δρόμου έχει ήδη ολοκληρωθεί, ενώ οι περισσότερες εργασίες συγκεντρώνονται σε ένα τμήμα περίπου 15 χιλιομέτρων, από τα Παλιάμπελα μέχρι τον Δρυμό. Έτσι, θα γίνει επιτυχώς η σύνδεση της υποθαλάσσιας σήραγγας στο Άκτιο με την Ιόνια Οδό. Εκτός από το νησί της Λευκάδας, μεγάλο όφελος θα έχουν και οι ταξιδιώτες που θα θέλουν να φτάσουν στην Πρέβεζα ή τη Βόνιτσα. Κάπως έτσι, τα περισσότερα και πιο σημαντικά σημεία της Ελλάδας διαθέτουν ένα σύγχρονο, ασφαλές οδικό δίκτυο.

Δείτε ακόμη: Αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος - Πότε παραδίδεται στην κυκλοφορία;

Ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σταϊκούρας, μετά την επίσκεψή του στο εργοτάξιο, είπε: «ο χρόνος ταξιδιού από την Αθήνα, προς την Πρέβεζα και τη Λευκάδα, θα μειωθεί τουλάχιστον κατά 45 λεπτά. Διασφαλίζουμε την επιτάχυνση των μετακινήσεων, αλλά κυρίως, την οδική ασφάλεια των πολιτών. Το τελευταίο τμήμα του συνολικού έργου με μήκος 49 χιλιόμετρα θα παραδοθεί στην κυκλοφορία τέλος Νοεμβρίου του 2023. Έχει ήδη ολοκληρωθεί -νωρίτερα από τα προβλεπόμενα χρονοδιαγράμματα- η παράκαμψη της Αμφιολοχίας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...