Αυτό είναι το νέο C-SUV που ήρθε Ελλάδα - Δείτε τιμή

Ένα ολοκαίνουριο SUV ήρθε από την Κίνα στην Ελλάδα. Αντίθετα με όσα έχουμε συνηθίσει, το συγκεκριμένο δεν είναι ηλεκτρικό, αλλά plug in hybrid. Πλέον έγινε γνωστή και η τιμή του.

  • -
  • -

Το κινεζικό SUV που ήρθε στην Ελλάδα από την Κίνα είναι της μάρκας Lynk & Co. Ονομάζεται απλά 01 και ανήκει στην ιδιαίτερα δημοφιλή κατηγορία των C-SUV.

Η Lynk & Co που μόλις ξεκίνησε την εμπορική της δραστηριότητα στη χώρα μας είναι θυγατρική του κινεζικού κολοσσού Geely, στον οποίο ανήκουν μεταξύ άλλων διάσημες φίρμες όπως η Volvo και η Smart, αλλά και οι Polestar, LEVC και Zeekr.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/ca65a839515328c0a98aee031c8cc390.jpeg

Ο κινητήρας του Lynk & Co 01

Όσον αφορά τον κινητήρα το Lynk & Co 01 έχει μόνο μία επιλογή. Πρόκειται για plug in hybrid σύνολο με συνδυαστική ισχύ 261 ίππων, στο οποίο χρησιμοποιείται τρικύλινδρο μοτέρ βενζίνης 1,5 λίτρων, ενώ συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο 7 σχέσεων.

Δείτε ακόμα: Δείτε την πρώτη αντιπροσωπεία της Lynk & Co στην Ελλάδα - Σε ποια περιοχή βρίσκεται;

Η επιτάχυνση 0-100 km/h επιτυγχάνεται σε 8 δευτερόλεπτα και η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 210 km/h. Η μπαταρία έχει χωρητικότητα 17,6 kWh (οι 14,1 kWh είναι εκμεταλλεύσιμες), η οποία μπορεί να προσφέρει αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία έως τα 75 km.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/0bc844cc6a2a2f21cf19bbd23f0735c9.jpeg

Πλούσιος εξοπλισμός για το Lynk & Co 01

Στο κομμάτι του εξοπλισμού ,το Lynk & Co 01 έρχεται αρχικά μόνο με μία έκδοση, η οποία όμως είναι υπερπλήρης, καθώς διαθέτει πληθώρα ηλεκτρονικών συστημάτων ασφαλείας όπως adaptive cruise control και κάμερα 360 μοιρών. Η εγγύηση που καλύπτει το αυτοκίνητο είναι στα 4 χρόνια.

Οι οθόνες στο εσωτερικό είναι δύο. Η πρώτη που λειτουργεί ως ψηφιακός πίνακας οργάνων έχει διαγώνιο 12,3 ιντσών, ενώ εκείνη του infotainment φτάνει τις 12,8 ίντσες. Από τον εξοπλισμό δεν θα μπορούσε να λείπει η είσοδος και η εκκίνηση χωρίς κλειδί, η πανοραμική-ανοιγόμενη οροφή και το ηχοσύστημα 10 ηχείων της Infinity.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/71ae17b7fd3d1cabfa9f2ac12ea0724e.jpeg

Παράξενος εξοπλισμός στο Lynk & Co 01

Δύο στοιχεία εξοπλισμού που δεν συναντάμε εύκολα είναι ο σκληρός δίσκος με χωρητικότητα 64 GB, ώστε ο χρήστης να μπορεί να αποθηκεύει ψηφιακά αρχεία, καθώς και μία κάμερα η οποία «βλέπει» προς την καμπίνα. Σκοπός αυτής της κάμερας είναι να χρησιμοποιηθεί από τους επιβάτες για να φωτογραφίζουν τους εαυτούς τους, για λήψεις που συνήθως ανεβαίνουν στα social media.

Η τιμή στην οποία διατίθεται το Lynk & Co 01 είναι οι 49.900 ευρώ. Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, η τιμή ίσως να μην παίζει τόσο σημαντικό ρόλο, καθώς η Lynk & Co ακολουθεί το μοντέλο της συνδρομής για το χρονικό διάστημα που επιθυμεί ο χρήστης. Πρόκειται για έναν ευέλικτο τρόπο απόκτησης αυτοκινήτου στον οποίο ειδικεύεται εδώ και πολλά χρόνια. 

Για να δείτε την ελληνική ιστοσελίδα της Lynk & Co, πατήστε εδώ.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...