Κρήτη: Κι άλλος επικίνδυνος δρόμος αλλάζει όψη

Το οδικό δίκτυο στο μεγαλύτερο νησί της χώρας θα αποκτήσει νέο δρόμο, ο οποίος θα αναβαθμίσει την ασφάλεια των χρηστών, ενώ θα περιορίσει και τον χρόνο της διαδρομής.

  • -
  • -

Οι δρόμοι των ελληνικών νησιών σίγουρα δεν βρίσκονται στην… καλύτερη δυνατή κατάσταση, κάτι που ισχύει και για την Κρήτη, το μεγαλύτερο νησί της χώρας μας. Ενώ λοιπόν οι εργασίες για τον ΒΟΑΚ (Βόρειος Οδικός Άξονας Κρήτης) βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη και αναμένεται να αναβαθμίσει σημαντικά την ασφάλεια και την άνεση των Κρητικών οδηγών, έρχονται και άλλα έργα, με τον ίδιο στόχο.

Συγκεκριμένα, ένα νέο μεγάλο οδικό έργο εγκρίθηκε για την Κρήτη, μπαίνοντας σε φάση υλοποίησης. Η Απόφαση Έγκρισης Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) από το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας δόθηκε, με αποτέλεσμα οι διαδικασίες να ξεκινούν σύντομα.

Νεάπολη - Άγιος Νικόλαος γρήγορα και με ασφάλεια

Πρόκειται για έναν ιδιαίτερα σημαντικό οδικό άξονα, ο οποίος χρησιμοποιείται καθημερινά από πάρα πολλούς οδηγούς και ενώνει δύο μεγάλες πόλεις της Κρήτης: τη Νεάπολη, με τον Άγιο Νικόλαο. Η Νεάπολη βρίσκεται στον Νομό Λασιθίου, στο ανατολικό τμήμα της Κρήτης, όμως βρίσκεται αρκετά κοντά και στο Ηράκλειο. Ανάμεσα στις δύο μεγάλες πόλεις (Ηράκλειο-Άγιος Νικόλαος) η χρήση του δρόμου είναι υψηλή σε καθημερινή βάση. Το συγκεκριμένο κομμάτι εμφανίζει υψηλά ποσοστά ατυχημάτων και επικινδυνότητας, για αυτό και η Περιφέρεια Κρήτης αποφάσισε να το αναβαθμίσει. Η συγκεκριμένη διαδρομή έχει μήκος περίπου 12 χιλιόμετρα.

Δείτε ακόμη: Τα 10+1 μεγάλα έργα υποδομών που «τρέχουν» και αλλάζουν την Ελλάδα

Διασχίζει τις Λίμνες, τα Έξω Λακκώνια και τον Ξηρόκαμπο πριν καταλήξει στον Άγιο Νικόλαο, μια από τις μεγαλύτερες πόλεις της Ανατολικής Κρήτης. Θα ενσωματώνει ισόπεδους κόμβους για τη σύνδεση με την Παλαιά Εθνική Οδό στο ύψος των οικισμών Νικηθιανό, Λίμνες, Χουμεριάκο και Λακκώνια, εξυπηρετώντας μικρά και μεγαλύτερα χωριά, αγροτικές περιοχές και τοπικές αγορές. Φυσικά, η κατασκευή θα γίνει με τα πιο σύγχρονα πρότυπα νέων δρόμων με άσφαλτο υψηλής ποιότητας, ισχυρό φωτισμό και ελαχιστοποίηση των επικίνδυνων σημείων.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...