Ο νεός μεγάλος δρόμος της Ελλάδας - Είναι σχεδόν έτοιμος [video]

Οι αυτοκινητόδρομοι στην Ελλάδα αυξάνονται συνεχώς σε αριθμό, κάνοντας τις μετακινήσεις μας ταχύτερες και ασφαλέστερες. Μέσα στον Ιανουάριο θα προστεθεί ακόμα ένας.

  • -
  • -

Στις 15 Ιανουαρίου θα γίνουν τα εγκαίνια ενός νέου τμήματος αυτοκινητόδρομου. Η σημασία αυτού του τμήματος είναι τόσο μεγάλη, ώστε είναι πιθανό η εγκαινίαση του δρόμου να γίνει ακόμα και με την παρουσία του ίδιου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

Η κατασκευή αυτοκινητόδρομων αποτελεί έναν από τους βασικότερους τρόπους για να μειωθούν τα ατυχήματα στην άσφαλτο, καθώς η εξαφάνιση των διασταυρώσεων με παρακείμενους δρόμους, η ύπαρξη διαζώματος και η καλή ποιότητα της ασφάλτου, οδηγούν σε κατακόρυφη μείωση τις πιθανότητες τροχαίου συμβάντος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/16239e97f9cb7a8639b39573673d112e.jpg

Ένας σημαντικός δρόμος που σήμερα είναι υπό κατασκευή, αλλά αναμένεται να ολοκληρωθεί πάρα πολύ σύντομα, είναι εκείνος που θα ενώνει το Άκτιο με τη Βόνιτσα και την Ιόνια Οδό. Αυτό το κομμάτι ονομάζεται Αμβρακία Οδός και τα εγκαίνια είναι πολύ πιθανό να γίνουν μέσα στον Ιανουάριο, ίσως ακόμα και στις 15 του μήνα.

Δείτε ακόμα: Ένας μπλε διάδρομος θα ενώσει την Καλαμάτα με την Ιταλία

Η Αμβρακία Οδός ξεκινάει από τον κόμβο Βόνιτσας τη Ιόνιας Οδού και καταλήγει στην υποθαλάσσια σήραγγα που ενώνει το Άκτιο με την Πρέβεζα. Πρόκειται για ένα κομμάτι που αποτελεί τμήμα της Ευρωπαϊκής Οδού 55, η οποία ξεκινάει από την Καλαμάτα και τελειώνει στο Helsingborg της Σουηδίας.

ionia-odos-lefkada-preveza

Το συνολικό μήκος της Αμβρακίας Οδού είναι 48,5 km. Μέχρι σήμερα έχουν παραδοθεί κάποια τμήματα. Με αυτό που θα παραδοθεί τον Ιανουάριο, όσοι μετακινούνται στην περιοχή θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον δρόμο στο σύνολό του. Επιπλέον, η κατασκευή της Αμβρακίας Οδού θα φέρει την Λευκάδα πιο κοντά στην Αθήνα, καθώς ο χρόνος ταξιδιού θα μειωθεί στις 3 ώρες και 20 λεπτά.

Δείτε video με την πρόοδο των έργων, όπως αυτή καταγράφηκε την 1η Δεκεμβρίου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...