Αλλάζουν όλα στη Λ. Κηφισίας από το 2025 – Τι θα συμβεί

Η μεγάλη ξενοδοχειακή επένδυση Voria στο Μαρούσι θα μεταμορφώσει την ευρύτερη περιοχή αλλά και τη Λ. Κηφισίας.

  • -
  • -

Παρουσιάστηκαν σήμερα, οι λεπτομέρειες του Project Voria, που μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την κατασκευή συγκροτήματος με πολυτελές ξενοδοχείο, συνεδριακό κέντρο και καζίνο, σε έκταση 55 στρεμμάτων.

Το πρότζεκτ θα υλοποιηθεί στο ευρύτερο χώρο του κτήματος Δηλαβέρη, γνωστού στους κατοίκους του Αμαρουσίου ως Μαρμαράδικα που βρίσκεται στη συμβολή των λεωφόρων Κηφισίας και Σπύρου Λούη.

Η North Star Entertainment που έχει αναλάβει να υλοποιήσει το Project Voria θα επενδύσει 250 εκατ. ευρώ και σε αυτό το ποσό περιλαμβάνονται όχι μόνο οι προαναφερθείσες εγκαταστάσεις αλλά και πολλές «επεμβάσεις» στην λεωφόρο Κηφισίας ώστε να αντιμετωπιστεί ο επιπλέον κυκλοφοριακός φόρτος.

Συγκεκριμένα, θα δημιουργηθεί νέα οδική πρόσβαση και διεύρυνση της δυτικής παράπλευρης οδού της Λ. Κηφισίας, θα διευρυνθεί η Σπύρου Λούη και η σύνδεσής της με τη Λ. Κηφισίας κατά μία λωρίδα, θα δημιουργηθεί νέα ανισόπεδη σύνδεση εισόδου από τη Νέα Φιλοθέη προς τη Σπύρου Λούη, ενώ η πεζογέφυρα που βρίσκεται επί της Λεωφόρου Κηφισίας στο σημείο της επένδυσης, θα αναβαθμιστεί καθώς θα αποκτήσει ανελκυστήρες.

Δείτε ακόμα: Ολοκαίνουριος δρόμος, με εξωφρενικό κόστος στην Αττική

Παρά ταύτα, οι αντιδράσεις παραμένουν εντονότατες από τους κατοίκους αλλά και τους τοπικούς φορείς στο Μαρούσι, οι οποίοι θεωρούν ότι ένα ακόμη τόσο μεγάλο έργο θα επιβαρύνει περαιτέρω την ήδη ασφυκτικά επιβαρυμένη με κτήρια, γραφεία εταιρείες, αυτοκίνητα και πολυκαταστήματα περιοχή του Αμαρουσίου.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...