Τι είναι τα πτερύγια καρχαρία - Γιατί έχουν μπει στην Παραλιακή; [video]

Η Περιφέρεια Αττικής, ενισχύει τους μηχανισμούς ασφαλείας και αποτροπής παράνομων προσπεράσεων στον οδικό άξονα της Αθηνών-Σουνίου.

  • -
  • -

Όσοι περνούν από την παραλιακή λεωφόρο Αθηνών-Σουνίου, θα έχουν παρατηρήσει από το ύψος της Βάρκιζας έως το Λαγονήσι κάτι παράξενα αντικείμενα ανάμεσα στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας. Ονομάζονται χαριτολογώντας "πτερύγια καρχαρία" και είναι ουσιαστικά αντανακλαστικά ελαστικά πτερύγια που στοχεύουν στον περιορισμό της εισόδου των οχημάτων στο αντίθετο ρεύμα, μειώνοντας σε μεγάλο βαθμό το ποσοστό των τροχαίων ατυχημάτων.

Τα αντανακλαστικά ελαστικά πτερύγια εγκαταστάθηκαν το περασμένο καλοκαίρι ως προσωρινή λύση, μέχρι την υλοποίηση της μελέτης μεσοπρόθεσμων επεμβάσεων της Παραλιακής Λεωφόρου Βάρκιζας-Σουνίου, η οποία προβλέπει τον δομικό διαχωρισμό των ρευμάτων κυκλοφορίας της λεωφόρου με την εγκατάσταση αμφίπλευρων στηθαίων ασφαλείας σκυροδέματος τύπου Νew Jersey, την κατασκευή κυκλικών κόμβων (round abouts), παραδρόμων, πεζοδρόμων, και άλλων παρεμφερών παρεμβάσεων, όπως την κατασκευή παράπλευρης διαχωριστικής νησίδας parking.

Ενισχύεται η οδική ασφάλεια στα νότια προάστια

Με την εν λόγω μελέτη, αναμένεται μείωση των τροχαίων ατυχημάτων σε ποσοστό άνω του 40%. Αξίζει να σημειωθεί ότι η Λεωφόρος Ποσειδώνος και γενικότερα η Παραλιακή Λεωφόρος, έχει βελτιωθεί σχεδόν σε όλο της το μήκος, ξεκινώντας από το Φάληρο και φτάνοντας μέχρι την Ανάβυσσο. Με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας στην Αττική, έχουν πραγματοποιηθεί εκτεταμένες και ποικίλες εργασίες συντήρησης του συγκεκριμένου οδικού δικτύου μέχρι και το Σούνιο, όπως η τοποθέτηση νέας ασφάλτου, η αντικατάσταση του υφιστάμενου φωτισμού με πλήρως διαχειριζόμενα φωτιστικά led  υψηλής απόδοσης και εξοικονόμησης ενέργειας, η σχεδίαση νέων και ευδιάκριτων διαγραμμίσεων, η τοποθέτηση νέων πινακίδων σήμανσης, καθώς και φωτεινών σηματοδοτών LED και η συντήρηση με ιδιαίτερη επιμέλεια, της κεντρικής νησίδας πρασίνου, αναβαθμίζοντας την περιβαλλοντική αισθητική.

Οι νέες επεμβάσεις οδικής ασφάλειας αναμένεται να μειώσουν σημαντικά τα τροχαία ατυχήματα, ειδικότερα η θερινή περίοδο που το παραλιακό μέτωπο έχει αυξημένη κυκλοφορία.

Δείτε ακόμη: Τέλος το μποτιλιάρισμα στην Αθήνα - Η Google συνεργάζεται με την Περιφέρεια Αττικής

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...