Έρχεται το νέο Range Rover Electric – Τι πρέπει να γνωρίζετε

Στα τέλη του 2024, η Range Rover θα αποκαλύψει το νέο της μοντέλο, ένα αμιγώς ηλεκτρικό SUV με ασύγκριτη πολυτέλεια και απόδοση που θα συναρπάσει τους πάντες.

  • -
  • -

Οι πρώτες εικόνες του νέου Range Rover Electric είναι γεγονός. Το επιβλητικό SUV δοκιμάζεται αυτή την περίοδο στις πιο ακραίες συνθήκες, αυτές του Αρκτικού Κύκλου και της Μέσης Ανατολής, με τους μηχανικούς και τεχνικούς της βρετανικής μάρκας να αξιολογούν το ηλεκτρικό σύστημα κίνησης σε θερμοκρασίες από -40°C έως +50°C.

range

Στόχος τους είναι να διαπιστώσουν την ικανότητα της μπαταρίας και της Ηλεκτρικής Μονάδας Κίνησης (EDU) – που αποτελούν τα βασικά στοιχεία του αυτοκινήτου, συμπεριλαμβανομένων του κιβωτίου ταχυτήτων, του ηλεκτροκινητήρα και των ηλεκτρονικών ισχύος - σε ακραίες θερμοκρασίες.

range

Σύμφωνα με την εταιρεία, το νέο SUV διαθέτει τα υψηλότερα επίπεδα πολυτέλειας, επιδόσεων και φυσικά την ικανότητα κίνησης σε κάθε είδους επιφάνεια, συνδυάζοντας τα χαρακτηριστικά που έκαναν τη Range Rover εμβληματική, με τις τελευταίες τεχνολογίες ηλεκτροκίνησης. Τα παραπάνω θα αναδεικνύονται από το κομψό εσωτερικό, τα προηγμένα συστήματα ψυχαγωγίας και άνεσης, αλλά και την κορυφαίου επιπέδου ηχομόνωση.

range

Το Range Rover Electric θα ανοίξει νέους δρόμους στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, της φινέτσας και των πολυτελών ταξιδιών, ξεπερνώντας παράλληλα, τις ήδη γνωστές επιδόσεις του σε επιφάνειες με χαμηλή πρόσφυση, παραμένοντας ασυναγώνιστο σε όλα τα εδάφη, όλες τις καιρικές συνθήκες και όλες τις επιφάνειες.

Οι καινοτομίες του Range Rover Electric

Για πρώτη φορά στην ιστορία της Range Rover, ένα νέο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα απόδοσης σε παγωμένες ή ολισθηρές επιφάνειες. Αντί για την παραδοσιακή διάταξη ενός συστήματος ελέγχου πρόσφυσης που βασίζεται αποκλειστικά στη μονάδα του ABS, το Range Rover Electric κατανέμει το έργο διαχείρισης της ολίσθησης των τροχών απευθείας σε κάθε μεμονωμένη ηλεκτρική μονάδα κίνησης, μειώνοντας έτσι τον χρόνο αντίδρασης όσον αφορά στη ροπή που ασκείται από περίπου 100 χιλιοστά του δευτερολέπτου, σε μόλις 1 χιλιοστό του δευτερολέπτου.

range

Το καινοτόμο λογισμικό, που αναπτύχθηκε εσωτερικά από την JLR, επιτρέπει τον ακριβή έλεγχο της ταχύτητας της EDU με στόχο την ακριβή διαχείριση της ολίσθησης των τροχών, μειώνοντας την ανάγκη για παρέμβαση του ABS. Η πρόσφυση μεγιστοποιείται σε όλες τις επιφάνειες άμεσα και διακριτικά, βελτιώνοντας σημαντικά την οδηγική εμπειρία με την υπογραφή της Range Rover. Αυτό το σύστημα λειτουργεί σε αρμονία με τα συστήματα ελέγχου ευστάθειας και πλαισίου προσφέροντας μια ακόμη πιο εκλεπτυσμένη συνολική οδηγική αίσθηση.

Το πιο αθόρυβο Range Rover

Χάρη στην καινοτόμα λειτουργία «active road noise cancellation», την κορυφαία ηχομόνωση αλλά και στην έλλειψη θορύβου από το αμιγώς ηλεκτρικό σύστημα κίνησης, το Range Rover Electric είναι το πιο αθόρυβο όλων των εποχών.

range

Όσον αφορά στις επιδόσεις, η εταιρεία υπογραμμίζει πως θα είναι συγκρίσιμες με του V8, που αποτελεί τη ναυαρχίδα της γκάμας. Η μπαταρία του μοντέλου θα έχει μεγάλη χωρητικότητα, εξασφαλίζοντας αυξημένη αυτονομία, ενώ η αρχιτεκτονική των 800V θα παρέχει δυνατότητα ταχείας φόρτισης, επιτρέποντας στους οδηγούς να φορτίσουν την μπαταρία του οχήματος σε πολύ λίγα λεπτά.

Δείτε ακόμη: Το κορυφαίο Range Rover δεν είναι αυτοκίνητο

Αναλυτικά στοιχεία σχετικά με τα χαρακτηριστικά του αυτοκινήτου, τις προδιαγραφές, αλλά και τον ακριβή χρόνο λανσαρίσματος, θα δοθούν το επόμενο διάστημα.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...