Η πόλη των Βαλκανίων όπου 7 στους 10 οδηγούς έχουν Mercedes

Η πυκνότητα με την οποία τα αυτοκίνητα της Mercedes κυκλοφορούν σε αυτήν την πόλη είναι μάλλον η μεγαλύτερη… από οπουδήποτε στον κόσμο!

  • -
  • -

Κι όμως, υπάρχει μια πόλη στη γειτονιά των Βαλκανίων, όπου από τα 20.000 αυτοκίνητα που κυκλοφορούν, περισσότερα από 13.000, είναι Mercedes-Benz. Ακόμη και οι σχολές οδηγών έχουν αυτοκίνητα Mercedes για τα μαθήματά τους! Και για να προλάβουμε τυχόν κακοπροαίρετους, αυτή η πόλη, δεν είναι στην Αλβανία.

Σύμβολο μιας ολόκληρης πόλης

Ο λόγος γίνεται για την κροατική πόλη Imotski, η οποία βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του ορεινού όγκου Biokovo στη Δαλματική ενδοχώρα της νότιας Κροατίας, κοντά στα σύνορα με τη Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Η Mercedes μετατράπηκε σε σύμβολο στην κυριολεξία για τους κατοίκους της συγκεκριμένης πόλης όταν πίσω στο 1960, οι περισσότεροι ντόπιοι της περιοχής, αναγκάστηκαν να μεταναστεύσουν για δουλειά στη Γερμανία.

Όλοι ανεξαιρέτως όμως όταν επέστρεφαν πίσω στα πάτρια εδάφη έπαιρναν μαζί τους και μια Mercedes, καθώς τα αυτοκίνητα της γερμανικής φίρμας, θεωρούνταν σύμβολο επιτυχίας!

Πλέον το Imotski, όπως και η γύρω περιοχή της ενδοχώρας της Δαλματίας, έχει μετατραπεί σε έναν δημοφιλή τουριστικό προορισμό, παρά ταύτα, οι κάτοικοι της πόλης συνεχίζουν να επιλέγουν για τις μετακινήσεις τους μοντέλα της Mercedes!

Προκειμένου όμως να τιμήσουν τις ρίζες τους αλλά και τα δύσκολα χρόνια της μετανάστευσης οι κάτοικοι του Imotski, έπειτα από πρωτοβουλία του συλλέκτη Ivan Topić, αποφάσισαν, να δημιουργήσουν ένα μνημείο! Μπορείτε να φανταστείτε βέβαια τι μνημείο θα είναι αυτό…

Δείτε ακόμα: Έρχεται το super SUV από την Mercedes-ΑMG με 1.000 PS

Το μνημείο θα είναι ένα πιστό πέτρινο αντίγραφο, κλίμακας 1:1 της Mercedes-Benz W115, το μοντέλο που την δεκαετία του 1970 έφερναν μαζί τους όσοι Κροάτες επέστρεφαν από τη Γερμανία πίσω Imotski, επιτυχημένοι και ευκατάστατοι πια. Το μνημείο μάλιστα, το οποίο βρίσκεται στο στάδιο εξέλιξης, έχει τη σύμφωνη γνώμη και της γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

Το έργο, έχει αναλάβει ο διάσημος γλύπτης Mislav Rebić, με την κροατική εφημερίδα Večernji list, να κάνει λόγο ότι σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι έτοιμο.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...