Το ηλεκτρικό που φορτίζει από τον ήλιο – Δείτε την τιμή

Η Lightyear που ιδρύθηκε από φοιτητές Πανεπιστημίου, ανακοίνωσε ότι το 2024 θα βγάλει στην παραγωγή ένα νέο ηλεκτρικό μοντέλο που φορτίζει από πρίζα αλλά και από τον ήλιο.

  • -
  • -

Η νεοσύστατη Ολλανδική εταιρεία, την οποία σύστησαν στο κοινό το 2019 οι φοιτητές του πανεπιστημίου Solar Team Eindhoven του Αϊντχόβεν, έκανε γνωστό πως το πρωτοποριακό One θα μπει στην παραγωγή το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

lightyear-one-1

Το Lightyear One ανήκει στα ηλεκτρικά οχήματα, φέρει μπαταρία ενεργειακού περιεχομένου των 60 kWh και μπορεί να διανύσει με μια φόρτιση 725 km με σταθερή ταχύτητα 85 km/h. Το αυτοκίνητο με την άκρως αεροδυναμική σχεδίαση διακρίνεται για την εξαιρετική διαχείριση της ενέργειας και την χαμηλή κατανάλωση ρεύματος, τη μικρότερη που έχει επιτύχει ποτέ όχημα τεχνολογίας BEV.

lightyear-one-2

Αυτό που κάνει τη διαφορά στο One, είναι τα ηλιακά πάνελ στην οροφή, τα οποία εκμεταλλεύονται τις ακτίνες του ήλιου, φορτίζοντας αποτελεσματικά και προφανώς χωρίς κόστος την μπαταρία. Το συγκεκριμένο μοντέλο θα ξεκινήσει να κατασκευάζεται μαζικά το επόμενο έτος, με την τιμή ωστόσο να αποτελεί «αγκάθι», καθώς υπολογίζεται στα 150.000 ευρώ.

Η Lightyear θα προχωρήσει το 2024/25 στην παραγωγή ενός ακόμη μοντέλου πολύ πιο προσιτού οικονομικά. Ονομάζεται Two και θα μπορεί επίσης να φορτίζει από τον ήλιο, παρέχοντας ικανοποιητική αυτονομία για τις καθημερινές μετακινήσεις.

lightyear-one-3

Το Two έχει ήδη προκαλέσει το ενδιαφέρον μεγάλων εταιρειών διαχείρισης στόλων, με την Ολλανδική εταιρεία να υποστηρίζει πως δέχθηκε παραγγελία 5.000 μονάδων. Η τιμή του συγκεκριμένου οχήματος θα ξεκινά από περίπου 30.000 ευρώ. Όσο για τις προδιαγραφές και τα χαρακτηριστικά του, μέχρι στιγμής παραμένουν άγνωστα.

lightyear-one-4

Όπως αντιλαμβάνεται ο καθείς, η εκμετάλλευση της ηλιακής ενέργειας και η δωρεάν φόρτιση από τον ήλιο, είναι πλέον γεγονός, έστω και από μια μικρή εταιρεία. Στο μέλλον, δεν αποκλείεται το παράδειγμα να ακολουθήσουν οι μεγάλοι κατασκευαστές, καθώς αυτός ο τρόπος φόρτισης είναι ο ιδανικός για τους οδηγούς, ειδικά στις χώρες της Μεσογείου, όπου ο ήλιος λάμπει τις περισσότερες ημέρες του χρόνου.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...