Ξαφνικό «αντίο» στο ηλιακό Lightyear 0 - Γιατί κόπηκε στους 2 μήνες

Μόλις δύο μήνες έμεινε στην παραγωγή το Lightyear 0, το πρώτο αυτοκίνητο που έφερε σε εμπορικό επίπεδο την ιδέα της κίνησης ενός ηλεκτρικού αυτοκινήτου με ηλιακή ενέργεια.

  • -
  • -

Το Lightyear 0 είναι το πρώτο αυτοκίνητο στον κόσμο που μετατρέπει σε εμπορικό προϊόν μία ιδέα η οποία υπάρχει εδώ και πάρα πολλά χρόνια σε εργαστηριακό επίπεδο, δηλαδή τη χρήση φωτοβολταϊκών στοιχείων ώστε να παίρνει ενέργεια από τον ήλιο και να την κάνει ρεύμα για να φορτίσει την μπαταρία. Με αυτόν τον τρόπο μπορεί να προσφέρει μετακινήσεις με εντελώς μηδενικό κόστος.

1-Lightyear-2

Γιατί σταμάτησε η παραγωγή του Lightyear 0;

Στις 30 Νοεμβρίου η ολλανδική Lightyear ανακοίνωσε ότι ξεκίνησε η παραγωγή του αυτοκινήτου, όμως λιγότερο από δύο μήνες μετά έπεσαν οι τίτλοι τέλους για το εγχείρημα, καθώς οι Ολλανδοί ανακοίνωσαν ότι σταματάει η παραγωγή. Σύμφωνα με την ανακοίνωση η ζήτηση για το Lightyear 0 είναι καλή, όμως η εταιρεία πρέπει να προχωρήσει με την ανάπτυξη του Lightyear 2, δηλαδή του δεύτερου μοντέλου που αναπτύσσει.

Δείτε ακόμα: Ποια ηλεκτρικά αυτοκίνητα έχουν φωτοβολταϊκά στην οροφή;

2-lightyear-2

Τι να περιμένουμε και πότε από το Lightyear 2;

Οι Ολλανδοί αναφέρουν ότι στο Lightyear 2 θα εφαρμόσουν όλα όσα έμαθαν από την εξέλιξη του πρώτου τους μοντέλου, με αποτέλεσμα αυτό να έχει πολύ χαμηλότερη τιμή, η οποία θα κυμαίνεται κάτω από τα 40.000 ευρώ, αυξημένη αυτονομία που θα ξεπερνά τα 800 km, ενώ θα μπορεί να παράγει ακόμα μεγαλύτερη ποσότητα ρεύματος από τα φωτοβολταϊκά. Έτσι, η ανάγκη για φόρτιση θα είναι μέχρι και 3 φορές μικρότερη.

Η εξέλιξη του Lightyear 2 έχει ήδη ξεκινήσει, με την εταιρεία να κάνει γνωστό ότι θα δημοσιεύσει τα τεχνικά χαρακτηριστικά το καλοκαίρι του 2023, ενώ το αυτοκίνητο αναμένεται να μπει σε παραγωγή στο τέλος του 2025.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...