TOP STORIES
  • ΠΡΟΣΦΑΤΑ
  • ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Μεταχειρισμένα μοντέλα BMW

ΕΤΟΣ2012
ΤΙΜΗ33.950 €
ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ53.000
ΠΕΡΙΟΧΗ

ABS, ESP, Airbag 6, Radio CD, Πλοήγηση, Immobilizer, Ζάντες αλουμινίου, Ζαντες 1...

Μοντέλα BMW

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑSuper Mini
ΤΙΜΗαπό 39.790 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
Euro NCAP
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCoupe
ΤΙΜΗαπό 167.000 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCabrio
ΤΙΜΗαπό 185.200 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCoupe
ΤΙΜΗαπό 84.500 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCoupe
ΤΙΜΗαπό 239.210 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCabrio
ΤΙΜΗαπό 249.140 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜεγάλο
ΤΙΜΗαπό 234.974 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑSUV/Crossover
ΤΙΜΗαπό 31.905 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑSUV/Crossover
ΤΙΜΗαπό 33.730 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
Euro NCAP
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑSUV/Crossover
ΤΙΜΗαπό 52.640 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑSUV/Crossover
ΤΙΜΗαπό 63.150 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑSUV/Crossover
ΤΙΜΗαπό 102.660 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜικρομεσαίο
ΤΙΜΗαπό 32.200 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
Euro NCAP
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜικρομεσαίο
ΤΙΜΗαπό 22.435 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
Euro NCAP
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑMPV
ΤΙΜΗαπό 30.880 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
Euro NCAP
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCabrio
ΤΙΜΗαπό 38.195 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCoupe
ΤΙΜΗαπό 32.415 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑMPV
ΤΙΜΗαπό 33.440 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜεσαίο
ΤΙΜΗαπό 36.177 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
Euro NCAP
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜεσαίο
ΤΙΜΗαπό 52.000 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜεσαίο
ΤΙΜΗαπό 41.875 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
Euro NCAP
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCoupe
ΤΙΜΗαπό 47.810 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCabrio
ΤΙΜΗαπό 56.320 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCoupe
ΤΙΜΗαπό 48.270 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜεγάλο
ΤΙΜΗαπό 61.650 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
Euro NCAP
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜεγάλο
ΤΙΜΗαπό 68.220 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
Euro NCAP
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCoupe
ΤΙΜΗαπό 152.270 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCabrio
ΤΙΜΗαπό 157.600 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜεγάλο
ΤΙΜΗαπό 152.990 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜεγάλο
ΤΙΜΗαπό 84.320 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΜεγάλο
ΤΙΜΗαπό 116.170 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-
ΚΑΤΗΓΟΡΙΑCoupe
ΤΙΜΗαπό 138.300 €
ΜΕ ΠΡΟΣΦΟΡΑ-

Εγγυήσεις BMW

  • Μηχανικά μέρη: 24 μήνες
  • Βαφή: 36 μήνες
  • Διάτρηση: 144 μήνες

Ταυτότητα BMW

BMW. H ιστορία

Η ιστορία της μεγάλη γερμανικής αυτοκινητοβιομηχανίας ξεκίνησε στις αρχές του προηγούμενου αιώνα περισσότερο αντισυμβατικά από όσο οι φίλοι του αυτοκινήτου πιστεύουν. Ιδρύθηκε το 1916 από τον Κάρλ Ραπ και αρχικά ήταν κατασκευάστρια εταιρεία κινητήρων. Ένα χρόνο μετά μετονομάστηκε σε Bayerische Motoren Werke, με τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο να της δίνει ώθηση, αφού υπήρχε ζήτηση για κινητήρες αεροπλάνων.

Μετά τη λήξη του πολέμου ήρθε η ύφεση, αφού η συνθήκη των Βερσαλλιών υποχρέωσε τους Γερμανούς να αφοπλιστούν. Η εταιρεία τότε στράφηκε στην κατασκευή φρένων για τρένα. Το 1919 κατασκεύασε την πρώτη της μοτοσικλέτα που έδινε έμφαση στην αντοχή, αλλά και τις επιδόσεις. Γεγονός που απέδειξε περίτρανα στα χέρια των φαντάρων του γερμανικού στρατού, οι οποίοι τις χρησιμοποίησαν στις πλέον αντίξοες συνθήκες. Παράλληλα έφτιαχνε ξανά κινητήρες για αεροπλάνα, ελικοφόρα και τζετ.

 

Από τα ποδήλατα στο 1500

Μεγαλύτερη ζημιά προκάλεσε στην BMW ο Β’ Παγκόσμιος Πόλεμος, αφού οι βομβαρδισμοί προκάλεσαν ανεπανόρθωτες ζημιές στο εργοστάσιο, με την παραγωγή ουσιαστικά να σταματά. Λίγο μετά τη λήξη του πολέμου ήρθε και η απαγόρευση κάθε βιομηχανικής παραγωγής για τρία χρόνια. Αργότερα η BMW κάνοντας χρήση των ανταλλακτικών που είχαν απομείνει εστίασε στα ποδήλατα και τα είδη κουζίνας. Η πρώτη μοτοσικλέτα που κατασκεύασε μετά τον πόλεμο το 1948 ήταν η R 24 και γνώρισε μεγάλη επιτυχία, σημειώνοντας μάλιστα και εξαγωγές.

Το πρώτο μεταπολεμικό μοντέλο είναι το 501 το οποίο κατασκευάστηκε το 1952. Ήταν ένα πολυτελές μοντέλο που χρησιμοποιούσε μηχανικά μέρη που είχε ήδη στην κατοχή της η BMW, όπως το 6κύλινδρο κινητήρα που φόραγε η προπολεμική 326. Μπορεί να μην κατάφερε να πετύχει εμπορικά, αλλά έφερε πίσω το χαμένο κύρος της BMW. Το 1961 η BMW παρουσίασε στην Έκθεση Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης το 1500, ένα μοντέλο που ήρθε να κλείσει το κενό στην αγορά. Παράλληλα κατάφερε να βάλει την BMW ανάμεσα στις κορυφαίες αυτοκινητοβιομηχανίες.

 

Τα προβλήματα του ’60 και η ανάπτυξη του ‘70

Στα μέσα στην δεκαετίας του ’60 το εργοστάσιο της BMW στο Μόναχο έφτασε στα όρια των δυνατοτήτων παραγωγής του. Προς το τέλος της δεκαετίας η BMW είχε προβλήματα, ανοίγοντας το παράθυρο στην Daimler-Benz να κάνει την προσφορά της για εξαγορά του άμεσου ανταγωνιστή της. Οι μικρομέτοχοι και κυρίως εργαζόμενοι της BMW δεν άφησαν όμως το γάμο να ολοκληρωθεί, δίνοντας το φιλί της ζωής στην BMW. Για την ανάσταση φρόντισαν οι κρατικές επιχορηγήσεις, με την BMW να στέκεται ξανά στα πόδια της. Το 1972 ήταν χρονιά σταθμός, αφού με αφορμή τους ολυμπιακούς αγώνες του Μονάχου η BMW μετακόμισε σε νέες κεντρικές μονάδες.

Παράλληλα για πρώτη φορά η παραγωγή βγαίνει και εκτός Γερμανίας, στη Ν. Αφρική. Την ίδια χρονιά, το 1972 δημιουργείται το ειδικό τμήμα εξέλιξης BMW Motorsport GmbH και τα επόμενα χρόνια η γερμανική φίρμα σημειώνει αρκετές επιτυχίες στους αγώνες, ενώ δημιουργούνται και αρκετά σπορ μοντέλα με την σφραγίδα της. Το 1973 στις 18 Μαΐου άνοιξε τις πύλες του το Μουσείο της BMW σε ένα εμβληματικό κτήριο, το οποίο διακρίνεται ακόμα και στις μέρες μας. Εκείνη τη χρονιά το BMW Group άνοιξε τα φτερά του για να βρεθεί αρχικά δίπλα στη Γαλλία, ενώ γρήγορα δημιουργήθηκε ένα παγκόσμιο δίκτυο. Το 1979 η BMW πάει στην Αυστρία για να συναντήσει και να συνεργαστεί με την Steyr για τη δημιουργία ενός εργοστασίου όπου κατασκευάζουν κινητήρες.

 

Τεχνολογία και καινοτομία

Το 1985 δημιουργείται το BMW Technik GmbH που μαζεύει τους κορυφαίους στο είδος τους τεχνικούς, μηχανικούς, σχεδιαστές και απελευθερωμένοι από την καθημερινή ρουτίνα, εξελίσσουν ιδέες και πρωτότυπα μοντέλα του αύριο. Ένα από τα πρώτα και χαρακτηριστικά μοντέλα που βγήκαν από αυτό το τμήμα είναι η Z1 Roadster. Στις 26 Νοεμβρίου του 1982 πήραν την απόφαση για τη δημιουργία ενός νέου εργοστασίου στο Regensburg προκειμένου να εξυπηρετήσουν την αυξημένη ζήτηση για τη σειρά 3, απελευθερώνοντας έτσι το εργοστάσιο του Μονάχου. Τα εγκαίνια έγιναν το 1987 ενώ τα επόμενα χρόνια έγινε επέκταση.

Το 1986 η BMW δημιουργεί το πρώτο τμήμα καινοτομίας, συγκεντρώνοντας 7.000 επιστήμονες, μηχανικούς, σχεδιαστές, διευθυντές και τεχνικούς, οι οποίοι εργάστηκαν μαζί σε μια ομάδα στο Forschungs. Οι εγκαταστάσεις άνοιξαν επίσημα στις 27 Απριλίου του 1990. Αρκετά χρόνια μετά, το 2004 έγινε μεγαλύτερη επέκταση, με το κτήριο να καταλαμβάνει πλέον 12.000 m2, έχοντας εννέα ορόφους και 9.000 εργαζομένους.

Το 1989 η BMW περνάει στην απέναντι πλευρά του Ατλαντικού, δημιουργώντας μια μονάδα παραγωγής στις ΗΠΑ. Αυτή η κίνηση καθιστά τη γερμανική εταιρεία ένα δυνατό παγκόσμιο παίκτη στην αγορά του αυτοκινήτου. το εργοστάσιο στο Spartanburg στη Ν. Καρολίνα σχεδιάζει τη BMW Z3 Roadster, με το μοντέλο να προορίζεται για τις αγορές όλου του κόσμου. Το εργοστάσιο επεκτάθηκε εξελίχθηκε και σήμερα είναι υπεύθυνο για την παραγωγή των BMW X3, X4, X5 και X6.

 

Το BMW Group μεγαλώνει

To 1994 η BMW αποφασίζει να επεκτείνει τη γκάμα των μοντέλων με την προσθήκη της βρετανικής Rover, την οποία και εξαγοράζει. Ο όμιλος περιλαμβάνει και εταιρείες με μεγάλη παράδοση και ισχυρό όνομα, όπως οι: Land Rover,  Rover, MG, Triumph και MINI. Οι αρχικά υψηλές φιλοδοξίες δεν εκπληρώθηκαν με την BMW λίγα χρόνια μετά το 2000 να πουλάει τον Rover Group, κρατώντας μόνο τη MINI την οποία διατηρεί μέχρι και σήμερα, με μεγάλη μάλιστα επιτυχία.

Το 1998 η BMW αγοράζει ένα μεγάλο κομμάτι της ιστορίας της αυτοκίνησης. Μετά από μακρά διαπραγμάτευση η εταιρεία αποκτά τη Rolls-Royce, η οποία ανήκε μέχρι το 2002 στην Volkswagen. Νέο εργοστάσιο και κεντρικά γραφεία της Rolls-Royce κατασκευάστηκε στο ιστορικό Goodwood στη Ν. Αγγλία. Το 1999 στις 10 Ιανουαρίου γεννιέται ένα πρωτότυπο που παρουσιάζεται για πρώτη φορά στον κόσμο στο Detroit Auto Show. Ήταν η BMW X5 ένα μεγάλο ψηλό αυτοκίνητο με σπορ χαρακτηριστικά, αλλά και δυνατότητες εκτός δρόμου χάρη στο σύστημα τετρακίνησης.

Από το 2000 το BMW Group σχεδιάζει μια νέα στρατηγική που εστιάζει αποκλειστικά στα πολυτελή μοντέλα από τις BMW, MINI και Rolls-Royce. Όλες οι γκάμες των μοντέλων επεκτείνονται, με νέες σειρές και εκδόσεις. Δίπλα στις γνωστές σειρές X τοποθετείται ένα νέο μοντέλο η σειρά 1 η οποία παρουσιάζεται το 2004. Η MINI επιστρέφει το 2001 με νέα μορφή αποτελώντας τη σπουδαιότερη αναβίωση μια εταιρείας, ενώ από το 2003 η BMW αναλαμβάνει και τη Rolls-Royce Motor.

To 2000 μετά την πώληση του Rover Group εκσυγχρονίζεται το εργοστάσιο της Oxford και από το 2001 ξεκινά την παραγωγή του MINI. Αρχικά οι προβλέψεις ήθελαν την παραγωγή να φτάνει τις 100.000 μονάδες, ενώ λίγα χρόνια μετά η επιτυχία το σύγχρονου ΜΙΝΙ υποχρέωσε τη BMW να ανεβάσει την παραγωγή στις 230.000 μονάδες, προκειμένου να εξυπηρετήσει την αυξημένη ζήτηση.

Από την άλλη η Rolls-Royce εντυπωσιάζει σε όλους τους τομείς, με την κατασκευή κάθε αυτοκίνητου να γίνει εντελώς χειροποίητα. Το πρώτο αυτοκίνητο που κατασκευάστηκε υπό τη σκέπη της BMW ήταν η Phantom. Η χαρακτηριστική σχεδίαση διατηρήθηκε και εξελίχθηκε, με τη μεγάλη μάσκα τις ιδιαίτερες πόρτες, τα κορυφαία υλικά για την κατασκευή της και την τελευταία λέξη της τεχνολογίας να συνθέτουν το παζλ για τη δημιουργία της. Το 2009 η Rolls-Royce Ghost γίνεται το δεύτερο μοντέλο στη γκάμα της βρετανικής φίρμας, ενώ το 2013 παρουσιάζεται η πιο ισχυρή Rolls-Royce στη ιστορία της φίρμας.

Η BMW έκανε το άνοιγμα της προς τα κάτω, παρουσιάζοντας ένα μικρό compact διαστάσεων μοντέλο, τη Σειρά 1. Αυτή έφερε την ευελιξία που χαρακτηρίζει τα μικρά αυτοκίνητα, με την προσιτή τιμή για τα δεδομένα της BMW, αλλά διατήρησε και τις παραδοσιακές αξίες όσον αφορά την οδική συμπεριφορά και την ποιότητα.

Το 2003 η BMW ενώνει τις δυνάμεις της με την κινεζική Brilliance για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ανερχόμενης αγοράς της Ασίας. Το εργοστάσιο της Dadong στην Shenyang ανοίγει τις πύλες του τον Μάιο του επόμενου χρόνο κατασκευάζοντας αυτοκίνητα μόνο για την τοπική αγορά. Το 2012 ένα δεύτερο εργοστάσιο ανοίγει επίσης στην Shenyang.

Το 2005 ανοίγει το εργοστάσιο Leipzig, το οποίο έχει σχεδιαστεί με δυναμική 750 οχημάτων ανά ημέρα, προσφέροντας 5.500 θέσεις εργασίας. Από εκεί βγαίνουν οι 1 Series, 2 Series Convertible και Coupe και η 2 Series Active Tourer. Μάλιστα, από το 2013 κατασκευάζεται και το i3 το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της BMW, το οποίο ακολούθησε ένα χρόνο μετά το δεύτερο και πιο σπορ i8.

Το 2007 ανοίγει το WELT ένα κτήριο που θα αποτελέσει το κέντρο της BMW που θα προσφέρει μια συναρπαστική εμπειρία στους φίλους της BMW, ενώ παράλληλα θα κάνει και παραδόσεις νέων αυτοκινήτων. Η νέα τεχνολογία είναι ψηλά στις προτεραιότητες της BMW η οποία από το 2011 εστιάζει σε θέματα που αφορούν και το car-sharing το οποίο φιλοδοξεί να επεκτείνει σε πολλές πόλεις του κόσμου.

POLL

Κάθε πότε κάνετε σέρβις στο αυτοκίνητό σας;

  • Όποτε προβλέπει ο κατασκευαστής
  • Μία φορά το χρόνο τουλάχιστον
  • Πριν κάνω μεγάλο ταξίδι
  • Πριν το πουλήσω
  • Σέρβις;
magazine58

GOCAR Magazine #58

ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ ΓΙΑ IPAD ΚΑΙ ΣΥΣΚΕΥΕΣ ANDROID

Media Library 31 Φωτογραφίες 36 Video

The all-electric BMW i3
BMW i8
The BMW i8
BMW i8 - Performance
BMW i8 design process
BMW i8 in the Aerodynamic test center
BMW i8 Coupe - i8 Roadster 2018
BMW M2. Official launchfilm
BMW M6 Coupe & M6 Cabrio
BMW M6 Gran Coupé. Highlights.
BMW X1 2015. Official launchfilm
BMW X2 official video
The first-ever BMW X2. Official TVC
The new 2018 BMW X3
Νέα BMW X4 - event in Paiania
BMW X6 2012
BMW 2 Series Gran Tourer
BMW 3 Series Sedan and Touring 2015 Official Launchfilm
GOCAR TEST BMW 420d 2014
The New BMW 4 Series Coupe
BMW 4 Series Coupé. Product film.
BMW 4 Series Convertible_2013
BMW 4 Series Gran Coupe
BMW 5 Series 2017
BMW 5 Series Touring 2017
BMW 6 series Coupe 2012
2012 BMW 6-Series Cabrio
BMW 6 Gran Coupe 2012 - Driving
BMW 6 Gran Coupe 2012 - Exterior
BMW 6 Gran Coupe 2012 - Interior
BMW 6 Series Gran Turismo
BMW 750Li driving footage
BMW 750Li exterior
BMW 8 Series Coupe - Start of production
BMW 8 Series Coupé. Official launchfilm
BMW 8 Series Coupe Official
8 Φωτογραφίες
11 Φωτογραφίες
5 Φωτογραφίες
43 Φωτογραφίες
7 Φωτογραφίες
8 Φωτογραφίες
9 Φωτογραφίες
44 Φωτογραφίες
15 Φωτογραφίες
8 Φωτογραφίες
11 Φωτογραφίες
6 Φωτογραφίες
14 Φωτογραφίες
21 Φωτογραφίες
5 Φωτογραφίες
7 Φωτογραφίες
29 Φωτογραφίες
14 Φωτογραφίες
4 Φωτογραφίες
10 Φωτογραφίες
23 Φωτογραφίες
25 Φωτογραφίες
8 Φωτογραφίες
6 Φωτογραφίες
5 Φωτογραφίες
14 Φωτογραφίες
10 Φωτογραφίες
8 Φωτογραφίες
4 Φωτογραφίες
25 Φωτογραφίες
7 Φωτογραφίες

Δοκιμές BMW

Γενικός εισαγωγέας

BMW HELLAS ΑΕ