F1: Ο Fernandes αγοράζει την Caterham Cars

  • -
  • -

Μετά από μια βδομάδα γεμάτη φήμες, η ανακοίνωση ήρθε να κλείσει το θέμα. Η Caterham Cars εξαγοράστηκε από τον Tony Fernandes και την Team Lotus Enterprise.  O Fernandes έκανε αυτή την κίνηση για να κρατήσει τις επαφές με το όνομα της Lotus από την στιγμή που τα αυτοκίνητα της Caterham είναι βασισμένα στα Lotus Seven, με τα οποία ο Colin Chapman έκανε «όνομα».

 

Διευθυντές της Caterham Cars είναι ο Tony Fernandes και ο συνέταιρός του Kamarudin bin Meranun. Γιατί έκανε την κίνηση αυτή ο Fernandes; Υπάρχει η δικαστική διαμάχη για την χρήση του ονόματος Lotus και αναμένεται η απόφαση μέσα στο επόμενο διάστημα. Ο Fernandes λοιπόν ετοιμάζει την επόμενη μέρα εάν και εφόσον χάσει την δικαστική διαμάχη.

 

Υπήρχε και η πληροφορία η οποία προς το παρόν δεν έχει επιβεβαιωθεί, ότι χορηγός στην ομάδα θα αναλάβει και η Sonangol η οποία είναι πετρελαϊκή εταιρία από την Αγκόλα. Ο Tony Fernandes έχει σχέσεις εμπορικές με την εταιρία αυτή και η κίνηση θα είχε νόημα. Προς το παρόν όμως δεν ανακοινώθηκε κάτι. Η Sonangol είναι και χορηγός του πρωταθλήματος της Superleague Formula.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...