Τέλος ο δρόμος καρμανιόλα στην Πελοπόννησο - Αυτός είναι ο νέος [video]

Με την παράδοση του νέου οδικού άξονα, το ταξίδι από Αθήνα για Πύργο δεν θα διαρκεί πάνω από 2 ώρες και 45 λεπτά.

  • -
  • -

Ο δρόμος καρμανιόλα της Πελοποννήσου, ένα από τα χειρότερα οδικά δίκτυα όχι μόνο της περιοχής, αλλά της Ελλάδας ολόκληρης, επιτέλους λαμβάνει τέλος. Εντός του 2025, αναμένεται να παραδοθεί ο νέος αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου που αποτελεί επέκταση της Ολυμπία Οδού, αλλάζοντας το τοπίο στη Δυτική Πελοπόννησο.

Η κατασκευή του Πάτρα-Πύργος ξεκίνησε τον Μάρτιο του 2022, και θα δοθεί στην κυκλοφορία τον επόμενο χρόνο. Ο αυτοκινητόδρομος έχει συνολικό μήκος 75 km, εκ των οπoίων τα 13 km είναι στην υφιστάμενη χάραξη και τα 62 km σε νέα.

patron pyrgou

Πρόσφατα, η Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδια για τις Μεταφορές, Χριστίνα Αλεξοπούλου και ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιος για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος, επισκέφθηκαν τα τρία εργοτάξια του οδικού άξονα Πάτρα–Πύργος, όπου και ξεναγήθηκε από εκπροσώπους της παραχωρησιούχου εταιρείας ΟΛΥΜΠΙΑ ΟΔΟΣ Α.Ε. και των μελών ΑΒΑΞ Α.Ε., ΑΚΤΩΡ Α.Τ.Ε. και ΤΕΡΝΑ Α.Ε της κατασκευαστικής κοινοπραξίας, οι οποίοι τους ενημέρωσαν αναλυτικά για την εξέλιξη του έργου.

Όπως ανέφεραν, έως το τέλος του έτους η πρόοδος των εργασιών θα έχει ξεπεράσει το 80%. Αυτό σημαίνει ότι μέχρι το τέλος της επόμενης χρονιάς ο οδικός άξονας θα έχει ολοκληρωθεί και οι ταξιδιώτες θα μπορούν να απολαύσουν τα οφέλη του.

patron pyrgou

Πρόκειται για ένα έργο υψηλών προδιαγραφών που θα αυξήσει σημαντικά την οδική ασφάλεια και θα μειώνει το χρόνο μετακίνησης, διευκολύνοντας παράλληλα και τις τοπικές κοινότητες.

2 λωρίδες και ΛΕΑ στον νέο αυτοκινητόδρομο

Τα 75 km διαδρομής του Πάτρα-Πύργος, θα περιλαμβάνει 2 λωρίδες κυκλοφορίας και ΛΕΑ ανά κατεύθυνση με ενδιάμεση κεντρική διαχωριστική νησίδα. Ακόμα, 8 κόμβοι θα συνδέουν τον αυτοκινητόδρομο με πολλά χωριά και πόλεις καθώς και με τη βιομηχανική ζώνη της Πάτρας, με σχεδόν 200.000 ωφελούμενους.

Δείτε ακόμη: Αθήνα – Πάτρα: Τι θα πληρώσω σε βενζίνη και διόδια για το Πάσχα;

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/31efe9e8fdf23e20b92040103f59a293.jpg

Επιπλέον, θα υπάρχουν τα εξής:

  • 2 Μετωπικοί σταθμοί διοδίων, στην Κάτω Αχαΐα και τα Χανάκια.
  • 2 πλευρικοί σταθμοί διοδίων στην Κάτω Αχαΐα και την Αμαλιάδα.
  • 15 γέφυρες, εκ των οποίων η Γέφυρα του Πηνειού, μήκους 240μ., θα είναι και η μεγαλύτερη της Ολυμπίας Οδού
  • 27 άνω διαβάσεις & 37 κάτω διαβάσεις
  • 150 οχετοί
  • Τοίχοι αντιστήριξης μήκους 7.250μ.
  • 2 Σταθμοί Εξυπηρέτησης Αυτοκινητιστών (Καραίικα και Πύργος και στις δύο κατευθύνσεις).
  • 1 εφεδρικό Κέντρο Διαχείρισης Κυκλοφορίας (που περιλαμβάνει και εγκατάσταση της Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων) στον Πύργο.
  • 2 Σημεία Εξυπηρέτησης Πελατών, στους σταθμούς διοδίων (Κάτω Αχαΐα και Χανάκια).

Με την ολοκλήρωσή του το 2025, το ταξίδι Αθήνα-Πύργος θα μειωθεί σε περίπου 2 ώρες και 45 λεπτά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...