Suzuki Swift 2024: Πότε έρχεται Ελλάδα - Τι νέο φέρνει

Η επόμενη γενιά του VFM supermini από την Ιαπωνία μόλις έκανε το ντεμπούτο της και σύντομα θα έρθει και στην χώρα μας.

  • -
  • -

Για να είμαστε ακριβείς, οφείλουμε να πούμε πως το νέο Suzuki Swift που έκανε την πρώτη του εμφάνιση στο φετινό Japan Mobility Show εθεάθη με τον τίτλο “concept”, αλλά το αυτοκίνητο παραγωγής αναμένεται να έχει απειροελάχιστες διαφορές σε σχέση με αυτό. Πρόκειται λοιπόν για την νέα γενιά του δημοφιλούς μοντέλου της ιαπωνικής μάρκας, η οποία όπως όλα δείχνουν έρχεται με ανανεωμένη εμφάνιση αλλά και φρέσκιες τεχνολογίες, πατώντας όμως στις ίδιες value for money αρχές. Σύμφωνα με πληροφορίες στην χώρα μας τα πρώτα αυτοκίνητα αναμένεται να έρθουν την άνοιξη του επόμενου έτους.

back

Η τρέχουσα γενιά του Swift κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 2016, ενώ το 2020 δέχθηκε ένα facelift μέσης ηλικίας. Το νέο μοντέλο φαίνεται να διατηρεί τις ίδιες αναλογίες και μέγεθος, αλλά με νέα σχεδίαση που ευνοεί την αεροδυναμική και την φρέσκια αισθητική. Πλέον μία γραμμή που ξεκινά ακριβώς πάνω από το εμπρός σήμα και αποτελεί τον διαχωρισμό του καπό με τον προφυλακτήρα, συνεχίζεται νοητά σε όλο το μήκος της πλαϊνής αλλά και πίσω όψης. Τα φώτα τόσο εμπρός όσο και πίσω έχουν ανασχεδιαστεί και μοιάζουν μικρότερα από αυτά της προηγούμενης γενιάς. Επιπλέον αλλαγές που εντοπίστηκαν περιλαμβάνουν τις λαβές των πίσω θυρών, οι οποίες έχουν μετακινηθεί από την τρίτη κολόνα σε μια πιο παραδοσιακή θέση κάτω από το παράθυρο.

2

Εντός της καμπίνας αντικρίζουμε μεγαλύτερη οθόνη αφής τοποθετημένη στο πάνω μέρος του ταμπλό, μαζί με αναλογικά όργανα και μια μικρή ψηφιακή οθόνη στον πίνακα οργάνων. Νέα είναι και τα χειριστήρια για τον κλιματισμό, με τους περιστροφικούς διακόπτες της σημερινής γενιάς να αντικαθίστανται με πιο μινιμαλιστικά φυσικά χειριστήρια.

Δείτε ακόμη: Τα 10 φθηνότερα αυτοκίνητα της αγοράς

Από πλευράς εξοπλισμού ασφαλείας η Suzuki επιβεβαίωσε ότι το βασικό πακέτο θα περιλαμβάνει υποστήριξη πέδησης με διπλό αισθητήρα, αυτόματη μεγάλη σκάλα φώτων και σύστημα παρακολούθησης του οδηγού. Κάτω από το καπό πιθανότατα θα βρίσκεται μια αναβαθμισμένη έκδοση του τρέχοντος συνόλου των 1,2 lt με την ηλεκτρική υποβοήθηση των 12V και απόδοσης 83 ίππων, ενώ ο κινητήρας των 1,4 lt και 129 ίππων που βρίσκουμε στο Swift Sport δεν είναι απίθανο να ξαναχρησιμοποιηθεί. Φήμες θέλουν και Strong Hybrid εκδόσεις να προστίθενται στην γκάμα με στόχο την ισχυροποίηση της θέσης του μοντέλου στην ευρωπαϊκή αγορά.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...