Έρευνα: Ποιες μάρκες φτιάχνουν τα καλύτερα αυτοκίνητα;

Το Consumer Reports αξιολογεί τα αυτοκίνητα σε διαφορετικούς τομείς, όπως για παράδειγμα η ικανοποίηση των πελατών και φτιάχνει μια λίστα με τους καλύτερους κατασκευαστές.

  • -
  • -

Αν κάποιος ψάχνει να βρει το… καλύτερο αυτοκίνητο, μάλλον δεν θα λάβει κάποια ξεκάθαρη απάντηση. Υπάρχουν πάρα πολλά καλά μοντέλα στην αγορά, όμως το «καλύτερο» εξαρτάται από τις προτιμήσεις και τις ανάγκες του κάθε αγοραστή. Άλλος μπορεί να κρίνει ως ιδανικό αυτοκίνητο ένα διθέσιο coupe και άλλος, ένα ευρύχωρο SUV. Επειδή όμως το Consumer Reports δεν μπορεί να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια, αποφάσισε να δώσει απαντήσεις, ακόμη και σε ένα τόσο περίπλοκο ζήτημα. Για να το καταφέρει έφτιαξε έναν τρόπο αξιολόγησης που συμπεριλαμβάνει τομείς όπως η αξιοπιστία, τα σκορ που αποσπάνε τα μοντέλα στις δοκιμές, την ικανοποίηση των πελατών και την ασφάλεια που προσφέρουν τα αυτοκίνητα.

Ποιες είναι οι 10 καλύτερες εταιρείες;

Με βάση τις αξιολογήσεις από τους παραπάνω τομείς, βγαίνει και η λίστα με τους καλύτερους κατασκευαστές. Το Consumer Reports αξιολογεί 34 διαφορετικές εταιρείες και σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέχει στη δημοσιότητα, επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό τον τελικό τρόπο αξιολόγησης των αυτοκινήτων για τους υποψήφιους αγοραστές, άρα και την επιλογή τους. Να πούμε ότι η μάρκα με το καλύτερο σκορ που καταλαμβάνει την πρώτη θέση, είναι η BMW. Η γερμανική εταιρεία επενδύει πολύ στην άρτια οδική συμπεριφορά, την ποιότητα κατασκευής και την τεχνολογία, με αποτέλεσμα τα αυτοκίνητά της να αποτελούν σημείο αναφοράς στους παραπάνω τομείς.

Στη δεύτερη θέση βρίσκουμε τη Subaru, μια εταιρεία που παραδοσιακά έχει σχεδόν… φανατικό κοινό που επιλέγει τα μοντέλα της και δύσκολα πάνε σε άλλη μάρκα. Την τελική τριάδα κλείνει η Porsche, κατασκευαστής με μεγάλη γκάμα αυτοκινήτων, όλα στην πολυτελή κατηγορία με εξαιρετικά οδηγικά χαρακτηριστικά, κύρος και εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής. Βέβαια, κοστίζουν και ανάλογα, με αποτέλεσμα να απευθύνονται σε συγκεκριμένο κοινό. Παρακάτω ακολουθεί η λίστα με τους 10 κορυφαίους κατασκευαστές αυτοκινήτων, βάσει των στοιχείων του Consumer Reports.

  1. BMW
  2. Subaru
  3. Porsche
  4. Honda
  5. Lexus
  6. MINI
  7. KIA
  8. Mazda
  9. Toyota
  10. Hyundai


Πηγή:

consumerreports.org
ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...