10 καινούργια αυτοκίνητα που αγοράζεις με 15.000 €

10 καινούργια αυτοκίνητα που αγοράζεις με 15.000 €

Οι τιμές των καινούργιων αυτοκινήτων έχουν ανέβει, όμως υπάρχουν ακόμη προτάσεις που κοστίζουν γύρω από τις 15.000 € ή και ακόμη φθηνότερα.

  • -
  • -

Όποιος αναζητά καινούργιο αυτοκίνητο με 15.000 ευρώ ή και λιγότερα, θα έχει σίγουρα συνειδητοποιήσει ότι οι επιλογές είναι σαφώς περιορισμένες συγκριτικά με το παρελθόν. Η αγορά έχει αλλάξει, η κατηγορία των μοντέλων με τιμή από 9.000 έως 12.500 € έχει εξαφανιστεί εντελώς, οπότε το πρώτο σκαλοπάτι που μπορεί κανείς να ανέβει, είναι κάπου στις 14.000 με 15.000 €. Τι επιλογές υπάρχουν σε αυτό το φάσμα; Πιθανότατα, περισσότερες από όσες νομίζει κανείς!

Παρακάτω συγκεντρώνουμε 10 αυτοκίνητα τα οποία κοστίζουν μέχρι 15.000 €. Για να υπάρχουν ελαφρώς περισσότερες επιλογές, δεν ήμασταν… αυστηροί στην επιτακτική τήρηση του ποσού. Για παράδειγμα, συμπεριλάβαμε και τα μοντέλα τα οποία έχουν τιμή λίγο πάνω από τις 15.000 €, καθώς θεωρούμε ότι απευθύνονται στον ίδιο αγοραστή και οι διαφορές είναι μικρές. Όπως είναι λογικό, οι περισσότερες επιλογές εντάσσονται στην κατηγορία των mini μοντέλων πόλης.

Δείτε ακόμη: Καινούργια αυτοκίνητα έως τις 20.000 € - Τι επιλογές υπάρχουν;

Από τη λίστα δεν λείπουν οι στυλάτες επιλογές (FIAT 500), οι crossover προτάσεις της υποκατηγορίας των A-SUV (Toyota Aygo X, Suzuki Ignis) καθώς και μερικά καταξιωμένα supermini με εξαιρετικές για την εποχή τιμές, όπως το Suzuki Swift με ήπια υβριδική τεχνολογία και τετρακύλινδρο κινητήρα 83 ίππων ή το πρακτικό Skoda Fabia, το οποίο στη νέα του γενιά διαθέτει εντυπωσιακή ευρυχωρία και πλούσια τεχνολογία.

Το φθηνότερο της λίστας, ωστόσο, είναι το Mitsubishi Space Star. Με τιμή από 12.850 €, κερδίζει πόντους και αντισταθμίζει τα χρόνια που έχει στην πλάτη του. Είναι εντυπωσιακό, ότι το συγκεκριμένο μοντέλο μπορείς να το αγοράσεις ακόμη και με αυτόματο κιβώτιο σε τιμή λίγο αυξημένη συγκριτικά με το όριο που θέσαμε (15.850 €) και μάλιστα, με κινητήρα 80 ίππων. Στη βασική του έκδοση χρησιμοποιεί τρικύλινδρο 1.000άρη των 70 ίππων.

Ακολουθούν όλα τα μοντέλα με αρχική τιμή έως 15.000 €, σε αλφαβητική σειρά. Με ένα κλικ στο όνομα ή τη φωτογραφία κάθε αυτοκινήτου, μεταφέρεστε στον αναλυτικό τιμοκατάλογο με όλες τις εκδόσεις, τα τεχνικά χαρακτηριστικά, τις επιδόσεις και τον εξοπλισμό τους.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...