Το νέο Peugeot 208 έχει αυτονομία 900 km - Η τιμή του στην Ελλάδα

Η νέα έκδοση του Peugeot 208 είναι η πιο αποδοτική που έχουμε δει ποτέ, με ελάχιστη κατανάλωση και εξαιρετικές επιδόσεις.

  • -
  • -

Τα μοντέλα με τις τεράστιες αυτονομίες συνήθως κατατάσσονται στα υψηλότερα segments, καθώς μιλάμε για αυτοκίνητα μεγαλύτερα σε μέγεθος, τα οποία κατ’ επέκταση εφοδιάζονται με μεγαλύτερα ρεζερβουάρ. Βέβαια ακόμη και σε αυτές τις περιπτώσεις, όταν μιλάμε για αυτονομίες που αγγίζουν τα 900-1.000 km, τότε κατά πάσα πιθανότητα έχουμε να κάνουμε με diesel κινητήρια σύνολα.

Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν, αν σας λέγαμε πως πλέον υπάρχει ένα βενζινοκίνητο μέλος του B segment -supermini δηλαδή- το οποίο χρησιμοποιώντας απλώς mild hybrid τεχνολογία μπορεί να καλύψει έως και 900 km με ένα ντεπόζιτο; Όσο τραβηγμένο κι αν ακούγεται, είναι πραγματικότητα και πρόκειται για την νέα Hybrid 100 έκδοση του ανανεωμένου Peugeot 208.

1

Το δημοφιλές supermini των Γάλλων χάρη στην προσθήκη των νέων εκδόσεων Hybrid 100 και Hybrid 136, έγινε πιο αποδοτικό από ποτέ, λόγω της έξυπνης υβριδικής τεχνολογίας που του επιτρέπει να κινείται με άκρως εντυπωσιακές καταναλώσεις. Όσο το είχαμε στα χέρια μας είδαμε το trip computer να γράφει έως και 900 km αυτονομία, τα οποία με συνετή και προσεκτική οδήγηση είναι σίγουρα πραγματοποιήσιμα. Κατά τη διάρκεια της δοκιμής που μπορείτε να διαβάσετε παρακάτω, το 208 Hybrid 100 υπήρξαν στιγμές που είχε μέση κατανάλωση 3,5 lt/100km εντός πόλης, όταν ακόμη και ο κατασκευαστής δηλώνει 4,5 lt/100km. Με καθόλου υπομονή στο γκάζι και σχετικά σβέλτη οδήγηση τα 750-800 km με ένα ντεπόζιτο ήταν εύκολη υπόθεση, οπότε σκεφτείτε τι μπορεί να κάνει εάν κινηθείς οικονομικά!

1

Διαβάστε εδώ την αναλυτική δοκιμή του Peugeot 208 1.2 Hybrid 100

Πού οφείλεται όμως αυτό;

Όλα έχουν να κάνουν με το νέο κινητήριο σύνολο το οποίο χάρισε η Peugeot στο ούτως ή άλλως θελκτικό 208. Σύμφωνα με τα λεγόμενα των Γάλλων, τα Hybrid 100 και Hybrid 136 φέρουν έναν νέο 3κυλίνδρο βενζινοκινητήρα PureTech 1.2 λίτρων που λειτουργεί σε κύκλο Miller, διαθέτει τουρμπίνα μεταβλητής γεωμετρίας και συνεργάζεται αποκλειστικά με ένα νέο αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη έξι σχέσεων, e-DCS6. Το ενδιαφέρον κομμάτι είναι πως εντός του κιβωτίου υπάρχει ένας ηλεκτροκινητήρας με απόδοση 28 ίππους και 55 Nm ροπή. Αυτός τροφοδοτείται από μία μπαταρία 0,9 kWh και είναι ο λόγος που το κατά τ’ άλλα ήπια υβριδικό 208 έχει τη δυνατότητα να κινείται και αμιγώς ηλεκτρικά σε συνθήκες χαμηλού φορτίου.

2

Το αποτέλεσμα αυτής της συνεργασίας; Επιπλέον ροπή χαμηλά και μειωμένες εκπομπές CO2 και χαμηλότερη κατανάλωση κατά 15%. Μάλιστα σύμφωνα με την Peugeot το υβριδικό 208, ασχέτως ιπποδύναμης, μπορεί να κινείται σε πάνω από το 50% των διαδρομών που θα κάνει, αμιγώς ηλεκτρικά, κάτι το οποίο επιβεβαιώσαμε.

Οι τιμές για το 208 Hybrid 100 ξεκινούν από 23.400 € για την έκδοση Active, ενώ το Hybrid 136 είναι διαθέσιμο μόνο με το κορυφαίο πακέτο εξοπλισμού GT και κοστίζει 31.500 €. Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά όλο τον κατάλογο μαζί με στοιχεία εξοπλισμού, τεχνικών χαρακτηριστικών και επιδόσεων.

Εσείς μπορείτε να σκεφτείτε ένα πιο αποδοτικό ήπια υβριδικό σύνολο;

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...