Γέφυρα στην Πάτρα: Έργα σε προεκλογικό φόντο στην Αχαΐα

Με στόχο να λυθούν προβλήματα κυκλοφορίας οχημάτων που εδώ και χρόνια ταλαιπωρούν τους κατοίκους, μια νέα γέφυρα πρόκειται να κατασκευαστεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

  • -
  • -

Η κατάρρευση της γέφυρας της Περιμετρικής Οδού Πάτρας στα Μποζαΐτικα είχε τραγικές συνέπειες, με αποτέλεσμα έναν νεκρό και δεκάδες τραυματίες. Φυσικά, η είδηση έφτασε πολύ γρήγορα σε όλη την Ελλάδα, εν μέσω ενός… καταστροφικού Σαββατοκύριακου με καύσωνα, ακραίες θερμοκρασίες και φωτιές σχεδόν σε κάθε γωνία της χώρας. Μερικές μέρες πριν από το δυσάρεστο γεγονός στην Πάτρα, είχε ανακοινωθεί η κατασκευή μιας νέας γέφυρας στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας. Πρόκειται για ένα έργο που θα υλοποιηθεί στη θέση Σινάνη, στο Σπάτα Αχαΐας.

Οι κάτοικοι του Αγίου Νικολάου αλλά και των γύρω οικισμών πρόκειται να εξυπηρετηθούν στο μέγιστο, μειώνοντας σημαντικά τους χρόνους διαδρομών τους και αναβαθμίζοντας την ασφάλεια του δικτύου. Η σύμβαση προϋπολογισμού 72.190 € έχει υπογραφεί από τον Δήμαρχο, Σπύρο Μυλωνά και από εκπρόσωπο της εταιρείας που θα αναλάβει το συγκεκριμένο έργο. Μάλιστα, προβλέπεται ότι η έναρξη της κατασκευής θα γίνει άμεσα, με σύντομο ορίζοντα υλοποίησης. Ύστερα από το τραγικό γεγονός στην Πάτρα, ελπίζουμε να ληφθούν όλα τα μέτρα ασφαλείας στη νέα γέφυρα.

Έργα στην Αχαΐα με… προεκλογικό φόντο

Οι 5 Δήμοι της Αχαΐας, ενόψει των δημοτικών εκλογών, σχεδιάζουν πολλά έργα, μερικά από τα οποία είναι υψηλής σημασίας. Για παράδειγμα στην Πάτρα, ετοιμάζεται η ανάπλαση της Άνω Πόλης, η συντήρηση των τεσσάρων μεγάλων, ιστορικών κλιμάκων (σκάλες) Αγίου Νικολάου, Γεροκωστοπούλου, Πατρέως και Τριών Ναυάρχων, αλλά και τη δημιουργία ποδηλατοδρόμων με πεζοδρόμηση της οδού Μαιζώνος.

Δείτε ακόμη: Πότε ολοκληρώνεται ο αυτοκινητόδρομος Πάτρα-Πύργος;

Φυσικά, το μεγαλύτερο έργο της περιοχής δεν είναι άλλο από την ολοκλήρωση του αυτοκινητόδρομου Πάτρα-Πύργος, που θα αποτελέσει επέκταση της Ολυμπίας Οδού. Το συγκεκριμένο, δεν αναμένεται να ολοκληρωθεί άμεσα, όμως θα αλλάξει για τα καλά την περιοχή, συνδέοντας την Αχαΐα με την Ηλεία.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...