Έπεσε μεγάλη γέφυρα στις ΗΠΑ – Φόβοι για θύματα [video]

Ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε στη γέφυρα Key Bridge, με αποτέλεσμα να προκληθεί κατάρρευση. Οι εικόνες είναι συγκλονιστικές.

  • -
  • -

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης βρίσκονται οι Αρχές της Βαλτιμόρης στις ΗΠΑ. Ένα φορτηγό πλοίο με σημαία Σιγκαπούρης χτύπησε στη γέφυρα Key Bridge, με αποτέλεσμα να σπάσει ο κεντρικός πυλώνας και τμήμα της γέφυρας να καταρρεύσει.

Οι εικόνες από το σημείο είναι συγκλονιστικές. Στα video που δόθηκαν στη δημοσιότητα, φαίνεται το πλοίο να χτυπάει στον πυλώνα και η γέφυρα να καταρρέει σαν τραπουλόχαρτο. Σωστικά συνεργεία έχουν σπεύσει στο σημείο και αναζητούν επιζώντες, καθώς σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, τουλάχιστον 4 οχήματα και ορισμένοι εργάτες έπεσαν στο ποτάμι.

 

«Μπορώ να επιβεβαιώσω ότι στη 01:35 τα ξημερώματα η αστυνομία της πόλης της Βαλτιμόρης ενημερώθηκε για τη μερική κατάρρευση της γέφυρας Francis Scott Key Bridge και ότι εργάτες ενδέχεται να βρίσκονται στο νερό», δήλωσε η Νίκι Φενόι εκπρόσωπος της αστυνομίας της πόλης.

Ο επικεφαλής της Πυροσβεστικής έκανε λόγο για κατάσταση έκτακτης ανάγκης, με όλες τις υπηρεσίες διάσωσης να αναζητούν επιζώντες. Προφανώς, οι είσοδοι και έξοδοι της γέφυρας έκλεισαν αμέσως, ώστε να αποφευχθούν τα χειρότερα.

 

Η γέφυρα είναι κατασκευής του 1977, αποτελεί μέρος του βασικού αυτοκινητόδρομου Ι-95 και έχει μήκος 2.632 μέτρα. Εξυπηρετεί δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα κάθε μέρα.

 

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...