Ο δρόμος όνειρο των 200 km - Περνά πάνω από τον ωκεανό

Χρειάζεται περίπου 3 ώρες για να τον διασχίσεις περνώντας πάνω από 42 γέφυρες, συμπεριλαμβανομένης της διάσημης «Seven Mile Bridge» μήκους 11 χιλιομέτρων.

  • -
  • -

O αυτοκινητόδρομος Overseas Highway είναι μια από τις πιο όμορφες διαδρομές στην Αμερική. Χρησιμοποιώντας τον οι επισκέπτες από την ηπειρωτική Φλόριντα μπορούν να διασχίσουν αμέτρητες κοραλλιογενείς και ασβεστολιθικές νησίδες. Είναι μια από τις πιο εντυπωσιακές διαδρομές στον κόσμο, με το μεγαλύτερο μέρος της να βρίσκεται πάνω από το νερό, επιτρέποντας έτσι στους οδηγούς να απολαμβάνουν ένα μοναδικό τοπίο, με πρωταγωνιστή τον ωκεανό.

Πώς δημιουργήθηκε;

Ο συγκεκριμένος αυτοκινητόδρομος – γνωστός και ως "ο αυτοκινητόδρομος που πηγαίνει στη θάλασσα" - ακολουθεί ένα μονοπάτι που δημιουργήθηκε αρχικά το 1912 όταν ο Χένρι Φλάγκλερ επέκτεινε τον σιδηρόδρομο Florida East Coast Railroad από το Μαϊάμι στο Κι Γουέστ. Αυτές οι γέφυρες, οι οποίες αυτή τη στιγμή είναι ανοιχτές μόνο για οχήματα, αποτελούν επίτευγμα για τον κατασκευαστικό κόσμο και είναι ότι έχει απομείνει από τον Florida East Coast Railroad του Φλάγκλερ.

3

Η κατασκευή ξεκίνησε το 1905 και ολοκληρώθηκε το 1912. Ωστόσο, το σιδηροδρομικό έργο του συγκεκριμένου κυρίου ήταν δυστυχώς βραχύβιο. Το 1935 ένας τυφώνας κατέστρεψε περισσότερα από 50 χιλιόμετρα γραμμών, με την αποκατάσταση να διαρκεί χρόνια. Στο μεσοδιάστημα, οι εργάτες μετέτρεψαν τις ράγες σε αυτοκινητόδρομους. Η γέφυρα του Knight's Key - που τώρα ονομάζεται Seven Mile Bridge για τα σχεδόν 7 μίλια (11,2 χιλιόμετρα) μήκους της - κόβει την ανάσα. Η κατασκευή του αυτοκινητόδρομου ξεκίνησε στα τέλη της δεκαετίας του 1930 και ήταν ένα απίστευτο τεχνολογικό κατόρθωμα, με σχεδόν 200 χιλιόμετρα δρόμου και 42 γέφυρες, περνώντας από νησί σε νησί σε μια σειρά από γιγάντιες καμάρες από τσιμέντο και χάλυβα. Ολοκληρώθηκε το 1938 και το 1982 37 γέφυρες εκσυγχρονίστηκαν και μεγάλωσαν, συμπεριλαμβανομένης της γνωστής γέφυρας των 7 μιλίων.

Overseas-highway-2

Δείτε ακόμη: Ο δρόμος της κόλασης βρίσκεται στον Αμαζόνιο - Τι σχέση έχει η Γερμανία;

Έχουν γυριστεί και σκηνές από διάσημες ταινίες εκεί

Το πιο διάσημο μέρος του αυτοκινητόδρομου είναι η εμβληματική γέφυρα Seven Mile Bridge. Ήταν μια από τις μεγαλύτερες γέφυρες στον κόσμο όταν άνοιξε το πρώτο τμήμα το 1912, ενώ έχει πρωταγωνιστήσει σε ταινίες όπως το 2 Fast 2 Furious, το Mission Impossible III, το I Am Number Four, το True Lies και την ταινία του James Bond License to Kill.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...