Ελλάδα: Η νέα γέφυρα των 242 μέτρων - Πού βρίσκεται;

Μέσα στο Πάσχα αναμένεται να παραδοθεί μία ολοκαίνουρια γέφυρα, πιθανώς με την παρουσία του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη.

  • -
  • -

Η κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευήνου προχωρά με γοργούς ρυθμούς και αναμένεται να παραδοθεί κοντά στο Πάσχα του 2024. Η νέα γέφυρα θα δώσει οριστική λύση στην αποκατάσταση της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου, η οποία υπέστη ανεπανόρθωτες ζημιές από τις πλημμύρες του Δεκεμβρίου 2021.

Η γέφυρα του Ευήνου αποτελεί ζωτικής σημασίας σύνδεσμο για τους κατοίκους των δήμων Μεσολογγίου και Ναυπακτίας. Η καταστροφή της δημιούργησε καθημερινή ταλαιπωρία στους ανθρώπους που μετακινούνται στην περιοχή, οι οποίοι αναγκάζονταν να διανύουν μεγάλες αποστάσεις για να εξυπηρετηθούν.

erga-parakampsi-gefyra-gefira-evinos-evinou

Σύγχρονες προδιαγραφές και υψηλή ασφάλεια για τη νέα γέφυρα του Ευήνου

Η νέα γέφυρα κατασκευάζεται στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη, αλλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Έχει συνολικό μήκος 242,7 μέτρα και πλάτος 13,5 μέτρα, συμπεριλαμβανομένων των πεζοδρομίων. Το κατάστρωμα της γέφυρας έχει πλάτος 7,5 μέτρα.

Δείτε ακόμα: Τέλος ο δρόμος-ντροπή από την Πάτρα στον Πύργο [video]

Πότε φτιάχτηκε η γέφυρα του Ευήνου και γιατί καταστράφηκε;

Η αρχική γέφυρα του Ευήνου κατασκευάστηκε το 1965 και λειτούργησε για 56 χρόνια, έως τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε και υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες. Η κατασκευή της νέας γέφυρας αποτελεί έργο ύψιστης σημασίας για την περιοχή, καθώς θα αποκαταστήσει την ομαλή κυκλοφορία και θα συμβάλει στην ανάπτυξη της τοπικής οικονομίας.

gefyra-gefira-mpaza-evinos-evinou-erga

Η σημασία της γέφυρας του Ευήνου και η πιθανή ημερομηνία εγκαινίων

Η κατασκευή της νέας γέφυρας του Ευήνου αποτελεί ένα σημαντικό έργο υποδομής, το οποίο θα βελτιώσει αισθητά την ποιότητα ζωής των κατοίκων της περιοχής. Η ολοκλήρωση του έργου σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα και την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Η πιο πιθανή ημερομηνία για τα εγκαίνια της νέας γέφυρας Ευήνου είναι στις 30 Απριλίου (Μεγάλη Τρίτη), ενώ δεν αποκλείεται στην εκδήλωση να παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...