Νέο MINI: Τι μπαταρίες και μοτέρ έχουν τα ηλεκτρικά Cooper E και SE

Το μέλλον της οδήγησης είναι ηλεκτρικό και η MINI πρωτοπορεί με το λανσάρισμα του MINI Cooper Electric, την τελευταία προσθήκη στην εμβληματική οικογένεια MINI.

  • -
  • -

Με συναρπαστικά ευέλικτη οδήγηση και premium κινητικότητα χωρίς τοπικές εκπομπές ρύπων, το MINI Cooper Electric υπόσχεται να επαναπροσδιορίσει την χαρακτηριστική αίσθηση οδήγησης που παραπέμπει σε καρτ, στοιχείο που αποτελεί βασικό γνώρισμα της μάρκας.

Το MINI Cooper SE, που αρχικά λανσαρίστηκε το 2020, σημείωσε αύξηση 25,5% στις πωλήσεις του το 2022 και έγινε το πιο δημοφιλές μοντέλο MINI, με πάνω από 43.000 μονάδες να πωλούνται παγκοσμίως πέρυσι. Ένα στα πέντε ΜΙΝΙ που κυκλοφορούν στους δρόμους είναι πλέον εξηλεκτρισμένο, αντανακλώντας την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις οδήγησης.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/3472081619b578162ee686eeb61a2481.jpg

Τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου MINI Cooper Electric

Στο νέο MINI Cooper Electric η μπαταρία ιόντων λιθίου υψηλής τάσης είναι εγκατεστημένη στο δάπεδο, παρέχοντας βέλτιστη οδική συμπεριφορά και κατανομή βάρους, αυξάνοντας τη σταθερότητα και την ευελιξία του οχήματος. Το MINI Cooper E με ισχύ 135 kW και το MINI Cooper SE με 160 kW επιταχύνουν χωρίς καθυστέρηση και χωρίς διακοπές για αλλαγή ταχυτήτων, ανεβάζοντας την οδηγική διασκέδαση σε ένα νέο επίπεδο.

Δείτε ακόμα: Επίσημο: Αυτό είναι το νέο MINI Cooper

Η χωρητικότητα της μπαταρίας στο MINI Cooper E είναι 40,7 kWh, ενώ στο MINI Cooper SE είναι 54,2 kWh, παρέχοντας αυτονομία μεταξύ 300 και 400 χιλιομέτρων, διευρύνοντας σημαντικά την ακτίνα για εξορμήσεις εντός και εκτός αστικού περιβάλλοντος.

https://cdn.gcdata.gr/data/photos/c8bf9f2b2c452e27106f88e7477be3aa.jpg

Περισσότεροι χώροι για επιβάτες και αποσκευές στο νέο MINI Cooper Electric

Το εσωτερικό του MINI Cooper Electric προσφέρει μέγιστη ευελιξία με τη χαρακτηριστική φιλοσοφία MINI space concept, που επιτρέπει την επέκταση του όγκου του χώρου αποσκευών και περιλαμβάνει τέσσερις θέσεις. Με το επερχόμενο λανσάρισμα του MINI Countryman που θα παράγεται στο εργοστάσιο του BMW Group στη Λειψία από τον Νοέμβριο του 2023 και του MINI Aceman από το 2024 και μετά, η νέα οικογένεια μοντέλων θα είναι ολοκληρωμένη και έτοιμη για το αμιγώς ηλεκτρικό μέλλον της MINI.

Η MINI αξιοποίησε την τεχνογνωσία εντός του BMW Group για να επιτύχει περαιτέρω βελτιωμένη δυναμική οδήγησης, αντανακλώντας τον προσεκτικό χειρισμό της παράδοσης του δημοφιλούς MINI. Με τη συνεχιζόμενη επιτυχία του αρχικού μοντέλου και την αυξανόμενη ζήτηση για βιώσιμες λύσεις οδήγησης, το MINI Cooper Electric υπόσχεται να δείξει το δρόμο προς ένα πιο πράσινο, πιο βιώσιμο μέλλον οδήγησης.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...