Επίσημο: Αυτό είναι το νέο MINI Cooper

Το εμβληματικό μοντέλο της MINI θα συνεχίζει να προσφέρεται ως τρίθυρο και θα λανσαριστεί επίσης με το όνομα Cooper. Πότε θα κυκλοφορήσει στην αγορά;

  • -
  • -

Η νέα γενιά του MINI Cooper είναι ήδη έτοιμη, με τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες του μοντέλου να βλέπουν το φως της δημοσιότητας σε αμερικανικά μέσα ενημέρωσης. Το εμβληματικό βρετανικό μοντέλο έχει εξελιχθεί σε μεγάλο βαθμό παρότι διατηρεί τη βασική σχεδιαστική φιλοσοφία, προβάλλοντας ένα πιο δυναμικό και σύγχρονο προφίλ, χάρη στο αυξημένο πλάτος και μεταξόνιο.  

mini

Ενώ το συνολικό σχήμα είναι άμεσα αναγνωρίσιμο ως MINI, υπάρχουν αξιοσημείωτες αλλαγές στο design του αυτοκινήτου. Οι νέοι οβάλ προβολείς είναι μεγαλύτεροι, ενσωματώνοντας διπλά οριζόντια LED στοιχεία. Η μάσκα είναι σαφώς πιο απλή με τετραγωνισμένες γωνίες κι ένα χρωμωμιένο περίγραμμα, ενώ από τα φτερά λείπουν τα χαρακτηριστικά πλαστικά προστατευτικά.

Το πίσω τμήμα είναι ολοκαίνουριο και τραβάει αμέσως το βλέμμα. Στο κέντρο της πόρτας δεσπόζει το όνομα του μοντέλου και ακριβώς από πάνω βρίσκεται το σήμα της μάρκας. Τα φωτιστικά σώματα είναι μικρότερα, έχοντας διαφορετικό σχήμα και το λογότυπο Union Jack, το οποίο είναι εμφανές σε κάθε περίπτωση. Τα φώτα συνδέονται με μια προεξέχουσα λωρίδα μαύρης επένδυσης στην πίσω πόρτα και στις κάτω άκρες διακρίνονται τα φλας.

Πού θα κατασκευάζεται το νέο Mini Cooper;

Η κατασκευή του νέου Cooper θα γίνει στην Κίνα, τουλάχιστον στην ηλεκτρική έκδοση. Οι συμβατικές εκδόσεις με τους τρικύλινδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες θα παράγονται στην Ευρώπη, με το λανσάρισμα στην αγορά να προγραμματίζεται προς τα τέλη του 2023 ή στις αρχές του επόμενου έτους.

mini

Δείτε ακόμη Νέο ηλεκτρικό MINI Countryman με αυτονομία 440 km

Τα επίσημα στοιχεία του αυτοκινήτου, οι προδιαγραφές του, το εσωτερικό και ο ακριβής χρόνος έναρξης της εμπορικής του πορείας θα ανακοινωθούν εν ευθέτω χρόνω.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...