Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Σήμερα λήγει η προθεσμία - Μάθε την ακριβή ώρα – Πόσο είναι το πρόστιμο

Ελάχιστες ώρες απέμειναν για να πληρώσετε τα τέλη κυκλοφορίας του 2023. Όποιοι δεν το έχουν κάνει πρέπει να βιαστούν. Σε αντίθετη περίπτωση, τους περιμένει βαρύ πρόστιμο.

  • -
  • -

Σήμερα, Τρίτη 28 Φεβρουαρίου, λήγει η διορία για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας του 2023. Οι κάτοχοι των οχημάτων που έχουν προβεί στην πληρωμή και επιθυμούν να συνεχίσουν να κυκλοφορούν κανονικά, καλούνται να καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί μέχρι τα μεσάνυχτα. Φυσικά, όσοι δεν επιθυμούν να πληρώσουν μπορούν να προβούν σε δήλωση ακινησίας του αυτοκινήτου, σήμερα κιόλας. 

Σε διαφορετική περίπτωση, επισύρεται πρόστιμο, το οποίο ισούται με το 100% των τελών που αναλογούν στο όχημα. Συγκεκριμένα, το ύψος του προστίμου είναι:

  • ίσο με το ποσό των τελών αν το όχημα είναι δίκυκλο/ τρίκυκλο ή επιβατικό ΙΧ
  • ίσο με το 50% των τελών αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ.
  • μηδενικό αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.

Με απλά λόγια, αν ένας κάτοχος οχήματος πρέπει να καταβάλλει 280 ευρώ για ένα αυτοκίνητο 1.600 κ.εκ. που έχει ταξινομηθεί το 2009 και αμελήσει να το κάνει ενώ κυκλοφορεί κανονικά στον δρόμο, τότε θα πληρώσει 560€.

teli

Διαβάστε εδώ τα πάντα για τα τέλη κυκλοφορίας του 2023

Αν μιλάμε για ένα αυτοκίνητο 1.987 κυβικών εκατοστών του 2008, τα τέλη είναι 690 €. Σε περίπτωση που δεν πληρωθούν έγκαιρα και βεβαιωθεί παράβαση, το πρόστιμο είναι 690 €, συν τα τέλη κυκλοφορίας (690 € επιπλέον), μας κάνουν 1.380 €. Άρα, όσο μεγαλύτερο είναι το ποσό που «πληρώνει» κάθε όχημα, τόσο πιο τσουχτερό είναι και το πρόστιμο.

Πώς θα εκτυπώσεις τα τέλη κυκλοφορίας

Οι κάτοχοι των οχημάτων μπορούν να τυπώσουν τα τέλη κυκλοφορίας μέσω της πλατφόρμας myCar ή εκείνης της ΑΑΔΕ. Στη δεύτερη περίπτωση, δεν θα χρειαστεί να κάνουν χρήση των κωδικών του TAXISnet. Θα καταχωρίσουν τον ΑΦΜ, τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος και το έτος των τελών κυκλοφορίας.

teli

Δες εδώ πώς θα πληρώσεις τα τέλη μέσω TAXIS

Στην πλατφόρμα myCAR, οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων εισάγουν τους κωδικούς του TAXISnet, επιλέγουν «τέλη κυκλοφορίας οχημάτων» και στη συνέχεια «ειδοποιητήρια τελών κυκλοφορίας οχημάτων». Αφού βεβαιωθούν ότι ο ΑΦΜ και το έτος των τελών κυκλοφορίας είναι σωστά, εισάγουν τον αριθμό κυκλοφορίας του αυτοκινήτου και πατούν το «ειδοποιητήριο τελών κυκλοφορίας».

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...