Τέλη Κυκλοφορίας: «Κλείδωσε» η παράταση – Μέχρι πότε μπορείτε να εξοφλήσετε;

Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, έκανε γνωστό πως θα υπάρξει «γενναία» παράταση για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2023.

  • -
  • -

Θεωρούνταν δεδομένο πως θα συμβεί και έγινε. Μέσα στην εβδομάδα θα ανακοινωθεί επίσημα η παράταση για την πληρωμή των Τελών Κυκλοφορίας, όπως επιβεβαίωσε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, στην εκπομπή της ΕΡΤ «Συνδέσεις».  Το κυβερνητικό επιτελείο έχει λάβει την απόφαση προκειμένου να δώσει μια «ανάσα» στους Έλληνες πολίτες», με τους οδηγούς να έχουν τη δυνατότητα εξόφλησης για 2 επιπλέον μήνες.

Συγκεκριμένα, τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2023 θα μπορούν να εξοφληθούν μέχρι την τελευταία ημέρα του Φεβρουαρίου. Ίδια θα είναι η καταληκτική ημερομηνία και για τη θέση των οχημάτων σε ακινησία με την online δήλωση ακινησίας.

paratasi

Το πρόστιμο θα έρχεται από την 1η Μαρτίου

Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, όσοι δεν καταβάλλουν εμπρόθεσμα τα τέλη κυκλοφορίας θα κληθούν να πληρώσουν τα διπλά. Οι κάτοχοι των οχημάτων για να κυκλοφορούν νόμιμα, πρέπει να έχουν εξοφλήσει μέχρι την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου του 2023. Αυτό πρέπει να γίνει πρωί, προκειμένου το σύστημα να έχει καταχωρήσει την πληρωμή. Σε αντίθετη περίπτωση, επιβάλλονται πρόστιμα.

Ειδικότερα, εκτός από τα ετήσια τέλη κυκλοφορίας, επιβάλλεται και πρόστιμο:

  • Ισόποσο των τελών, αν το όχημα είναι δίκυκλο/τρίκυκλο Ι.Χ. ή επιβατικό Ι.Χ.
  • Το ήμισυ των τελών, αν το όχημα είναι επιβατικό Δ.Χ. ή φορτηγό ή λεωφορείο.
  • 30 ευρώ, αν τα τέλη κυκλοφορίας είναι λιγότερα από 30 ευρώ.


Πληρωμή με 3 τρόπους, έως 12 άτοκες δόσεις

Οι διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι 3. Το κράτος παρέχει τη δυνατότητα η αποπληρωμή να πραγματοποιηθεί είτε με QR Code, είτε με πληρωμή σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, είτε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας σε δόσεις. Ας τους δούμε αναλυτικά:

1. QR Code

Το ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό, μπορείς να πληρώσεις εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας μέσω mobile banking, χωρίς να γράψεις τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι η πιο εύκολη και γρήγορη.

ΜΑΘΕΤΕ ΕΔΩ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΤΟΥ 2023

2. Web banking

Η διαδικασία μέσω τραπέζης είναι επίσης απλή. Αντιγράφεις τον κωδικό πληρωμής σε μια τραπεζική πλατφόρμα web banking, προσθέτεις το ποσό και εξοφλείς. Αν διαθέτεις πιστωτική κάρτα πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις μέσω εναλλακτικών ψηφιακών δικτύων των τραπεζών.

3. ΕΛΤΑ/Τράπεζες

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το διαδίκτυο και προτιμάς τη φυσική παρουσία, τότε μπορείς να επισκεφτείς είτε την τράπεζα και να πληρώσεις στο ταμείο ή να κάνεις χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών με τη βοήθεια κάποιου υπαλλήλου, είτε να επισκεφτείς ένα υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Πηγή: ertnews.gr 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...