Τέλη κυκλοφορίας 2023: Πώς τα πληρώνω σε 12 δόσεις

Η ερχόμενη Τρίτη 28 Φεβρουαρίου είναι η τελευταία προθεσμία πληρωμής των τελών κυκλοφορίας για τη φετινή χρονιά. Δείτε πως μπορείτε να εξοφλήσετε εύκολα, μέσω TAXIS.

  • -
  • -

Η ηλεκτρονική πλατφόρμα myCAR της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων παραμένει ανοικτή για λίγα 24ωρα ακόμα, με τους ιδιοκτήτες των οχημάτων να έχουν τη δυνατότητα να παραλάβουν το ειδοποιητήριο και να καταβάλλουν το ποσό που τους αναλογεί για τα τέλη κυκλοφορίας, μέχρι και τις 28 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η προθεσμία. 

Χρησιμοποιώντας τους προσωπικούς κωδικούς TAXISnet, μπορείτε λοιπόν να εισέλθετε ηλεκτρονικά στην πλατφόρμα, να επιλέξετε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων» και στη συνέχεια «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων». Αφού επιβεβαιώσετε ότι εμφανίζεται το σωστό ΑΦΜ, η πινακίδα του οχήματος και η χρονιά 2023, επιλέγετε το «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας». Επιλέγοντας «Κατάσταση Οχημάτων» εμφανίζετε την τρέχουσα εικόνα των οχημάτων σας, ενώ σε περίπτωση που έχετε περισσότερα από ένα οχήματα και θέλετε μια λίστα με συγκεντρωμένους τους Κωδικούς Πληρωμής για όλα, μπορείτε να επιλέξετε το «Αρχείο σε Φύλλο Εργασίας».

Αναλυτικά τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε είναι: 

  • Μπαίνετε στην εφαρμογή MyCar της ΑΑΔΕ.
  • Πατάτε την επιλογή «ΕΙΣΟΔΟΣ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ».
  • Εισάγετε τους κωδικούς του Taxisnet και πατάτε ΣΥΝΔΕΣΗ.
  • Πατάτε «Τέλη Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιλέγετε το «Ειδοποιητήρια Τελών Κυκλοφορίας Οχημάτων».
  • Επιβεβαιώνετε ότι ο ΑΦΜ και το έτος (2023) που εμφανίζονται είναι τα σωστά και στη συνέχεια εισάγετε τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος.
  • Πατάτε πάνω στο «Ειδοποιητήριο Τελών Κυκλοφορίας» προκειμένου να σώσετε το αρχείο στο κινητό ή σε κάποιον υπολογιστή, όπου στη συνέχεια μπορείτε να το εκτυπώσετε.

Οι 3 τρόποι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας

Οι διαθέσιμοι τρόποι πληρωμής των τελών κυκλοφορίας είναι 3. Το κράτος παρέχει τη δυνατότητα η αποπληρωμή να πραγματοποιηθεί είτε με QR Code, είτε με πληρωμή σε τράπεζα ή ΕΛΤΑ, είτε με τη χρήση πιστωτικής κάρτας σε δόσεις. Ας τους δούμε αναλυτικά:

1. QR Code

Το ειδοποιητήριο περιλαμβάνει και έναν QR Code. Σκανάροντας τον κωδικό, μπορείς να πληρώσεις εύκολα τα τέλη κυκλοφορίας μέσω mobile banking, χωρίς να γράψεις τον κωδικό πληρωμής και το ποσό. Η συγκεκριμένη διαδικασία είναι η πιο εύκολη και γρήγορη.

2. Web banking

Η διαδικασία μέσω τραπέζης είναι επίσης απλή. Αντιγράφεις τον κωδικό πληρωμής σε μια τραπεζική πλατφόρμα web banking, προσθέτεις το ποσό και εξοφλείς. Αν διαθέτεις πιστωτική κάρτα πληρώνεις τα τέλη κυκλοφορίας σε 12 άτοκες μηνιαίες δόσεις μέσω εναλλακτικών ψηφιακών δικτύων των τραπεζών.

3. ΕΛΤΑ/Τράπεζες

Αν δεν είσαι εξοικειωμένος με το διαδίκτυο και προτιμάς τη φυσική παρουσία, τότε μπορείς να επισκεφτείς είτε την τράπεζα και να πληρώσεις στο ταμείο ή να κάνεις χρήση του QR Code στα μηχανήματα αυτόματων πληρωμών με τη βοήθεια κάποιου υπαλλήλου, είτε να επισκεφτείς ένα υποκατάστημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Μάθετε εδώ τα πάντα για τα Τέλη Κυκλοφορίας του 2023

ΠΡΟΣΟΧΗ: H on-line εξόφληση θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί πριν από το πρωί της 28 Φεβρουαρίου, οπότε και λήγει η παράταση πληρωμής. Αν πραγματοποιηθεί αργότερα, υπάρχει περίπτωση το σύστημα να μην αναγνωρίσει εγκαίρως την πληρωμή, με αποτέλεσμα η ΑΑΔΕ να σας χρεώσει τα διπλά Τέλη Κυκλοφορίας εξαιτίας της εκπρόθεσμης εξόφλησής τους.