Κακοκαιρία «Φίλιππος»: Τι γίνεται στους δρόμους με τα χιόνια

Η κακοκαιρία «Φίλιππος» βρίσκεται σε εξέλιξη, με τα βόρεια προάστια της Αττικής, τη Βοιωτία, τη Φθιώτιδα και την Εύβοια να είναι στο επίκεντρο.

  • -
  • -

Χιόνια και ισχυρός παγετός σημειώνονται σε αρκετές περιοχές της Ελλάδα, με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να συστήνει στους πολίτες την αποφυγή μη απαραίτητων μετακινήσεων και τη χρήση αντιολισθητικών αλυσίδων σε Αττική, Βοιωτία, Φθιώτιδα και Εύβοια.

Τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα βρίσκονται σε εξέλιξη και σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα συνεχιστούν. Η Ελληνική Αστυνομία ενημερώνει συνεχώς για την κατάσταση της κυκλοφορίας, που χιονίζει και που απαιτούνται αλυσίδες για τις μετακινήσεις. Για να ενημερώνεστε πατήστε εδώ.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Διονύσου από το ύψος της συμβολής της Θησέως έως το ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Εκάλης – Νέας Μάκρης αποκαταστάθηκε.

snow

Κανονικά διεξάγεται η κυκλοφορία και στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας και στα δύο ρεύματα από το ύψος της γέφυρας Καλυφτάκη. Τα βαρέως τύπου οχήματα απαγορεύεται να κυκλοφορούν στο συγκεκριμένο οδικό τμήμα.

Αύριο αναμένουμε νέα επιδείνωση του καιρού με κατά τόπους πυκνές χιονοπτώσεις ακόμη και σε χαμηλά υψόμετρα. Οι θερμοκρασίες στη χώρα είναι κυριολεκτικά πολικές, με το meteo να αναφέρει ότι τις πρωινές ώρες της Παρασκευής 11/03, στο Σέλι Ημαθίας καταγράφηκε -16,1°C και στη Βλάστη Κοζάνης -15,5°C.


 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...