Φωτιά στο Λουτράκι: Κλείνει η εθνική Αθηνών-Κορίνθου!

Η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα σήμερα στο Λουτράκι κινείται νότια, επιβάλλοντας την απαγόρευση κυκλοφορίας στον αυτοκινητόδρομο προς Κόρινθο.

  • -
  • -

Η Τροχαία αποφάσισε τελικά το κλείσιμο της Εθνικής Οδού Αθηνών-Κορίνθου, και στα δύο της ρεύματα, από τον κόμβο των Αγίων Θεοδώρων έως τον κόμβο της Επιδαύρου, λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει από το πρωί σήμερα στο Λουτράκι.

Η φωτιά ξεκίνησε από πευκοδάσος, και γρήγορα άρχισε να μετακινείται νότια, λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή. Για τον έλεγχο της πυρκαγιάς επιχειρούν 54 πυροσβέστες, 2 ομάδες πεζοπόρων με 19 οχήματα, 8 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα. Αναμένονται ενισχύσεις από τις πυροσβεστικές δυνάμεις της Πελοποννήσου.

Δείτε ακόμη Ποιοι δρόμοι κλείνουν στην Ανατολική Αττική

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της Ολυμπίας Οδού σχετικά με το κλείσιμο του αυτοκινητόδρομου αναφέρει τα εξής:

Με εντολή της Τροχαίας, για προληπτικούς λόγους έχει κλείσει το τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κόμβο Αγ. Θεοδώρων μέχρι τον κόμβο Επιδαύρου εξαιτίας της μεγάλης πυρκαγιάς στο Λουτράκι.

Η Ολυμπία Οδός παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή και εκείνους που δεν έχουν ξεκινήσει το ταξίδι τους ακόμα να το αναβάλλουν προσωρινά μέχρι νεοτέρας.

UPDATE:

Με νέα ανακοίνωσή της στις 20:38 το βράδυ της Δευτέρας, η Ολυμπία Οδός ανακοίνωσε ότι δόθηκαν σε κυκλοφορία και τα δύο ρεύματα της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Κορίνθου, και παρακαλεί τους οδηγούς που βρίσκονται στο δρόμο να συμμορφώνονται προς τις υποδείξεις της Τροχαίας και να επιδείξουν προσοχή κατά τη διέλευσή τους από την περιοχή.

Φωτογραφία Αρχείου

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...