Αναβίωση Aston Martin DB4 GT Zagato: 4.500 εργατοώρες για κάθε αντίτυπο

Θα παραχθούν μόλις 19 μονάδες

  • -
  • -

Όσοι επισκεφτούν το εργοστάσιο της Aston Martin στο Newport Pagnell θα αντικρύσουν ένα συναρπαστικό θέαμα: Τουλάχιστον 10 αντίτυπα της DB4 GT Zagato Continuation να κατασκευάζονται με ευλαβική προσοχή από το τεχνικό “team” της μάρκας.

Η ένταση της φροντίδας που προσφέρεται στην ανάπτυξη των υπερπολυτελών μοντέλων αποτυπώνεται στο γεγονός πως για κάθε μονάδα αφιερώνονται περίπου 4.500 ώρες χειρωνακτικής εργασίας.

Πέρα από την κατασκευή των αυτοκινήτων… στο χέρι, το ιστορικό εργοστάσιο της Aston Martin έχει υιοθετήσει και νέες, σύγχρονες μεθόδους οι οποίες καθιστούν –για πρώτη φορά- εφικτή την ταυτόχρονη κατασκευή αντίτυπων.


Υπενθυμίζεται πως η βρετανική μάρκα επανέφερε την παραγωγή της στο εργοστάσιό της στο Newport Pagnell το 2017, με αφορμή την κατασκευή 25 "κομματιών" της DB4 GT Continuation.

«Είμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε στο Newport Pagnell, ως μέλη της οικογένειας της Aston Martin, και εργαζόμαστε πάνω σε αυτά τα “σύγχρονα, παλιά” αυτοκίνητα», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της μάρκας, Paul Spires, προτού συμπληρώσει τα εξής:

«Το πρόγραμμα “Continuation” που ξεκινήσαμε εδώ (σ.σ. Newport Pagnell) το 2017 με την κατασκευή της DB4 GT Continuation και συνεχίζουμε με την DB4 GT Zagato Continuation συνιστά για εμάς μια μοναδική ευκαιρία ζωής ώστε να συμβάλουμε στην πλούσια ιστορία της Aston Martin».

Η DB4 GT Zagato Continuation αποτελεί την αναβίωση της Aston Martin DB4 GT Zagato. Η τελευταία είχε αναπτυχθεί προκειμένου να κυριαρχήσει στον μηχανοκίνητο αθλητισμό και να διασταυρώσει τα ξίφη της με τη Ferrari, η οποία μεσουρανούσε τη δεκαετία του 60.

Σημειώνεται πως οι πρώτες παραδόσεις της DB4 GT Zagato Continuation θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο τρίμηνο του 2019, ενώ τα αντίτυπα που θα κατασκευαστούν θα είναι μόλις 19.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...