Το νέο αυτοκίνητο του Τσιτσιπά – Κοστίζει σχεδόν 200.000 ευρώ

Ο 26χρονος Έλληνας παίχτης του τένις απέκτησε το κορυφαίο SUV γνωστής βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας.

  • -
  • -

«This is not just a vehicle; it’s a statement.». Αυτά ήταν τα λόγια του διάσημου Έλληνα τενίστα, Στέφανου Τσιτσιπά, στο πιο πρόσφατο post του στο Instagram. Σε αυτό βλέπουμε τον 26χρόνο να φιγουράρει δίπλα από το καινούργιο του αυτοκίνητο, μία πληθωρική και άκρως εντυπωσιακή Aston Martin DBX 707. Αν και φανατικό οπαδός της Tesla, ο παγκοσμίου επιπέδου αθλητής φαίνεται πως θέλησε να αλλάξει λίγο τις μετακινήσεις του, περνώντας από τα αθόρυβα, ηλεκτρικά μοντέλα του κολοσσού του Elon Musk, στο θηριώδες SUV της βρετανικής μάρκας.

 

Η DBX 707 αποτελεί ένα υπερπολυτελές και άκρως επιβλητικό SUV, το οποίο έχει δημιουργηθεί για να τα βάλει με τις κορυφαίες αντίστοιχες εκδόσεις άλλων κατασκευαστών όπως η Porsche Cayenne GT, η Lamborghini Urus Performante και άλλα. Κάτω από το καπό της DBX 707 βρίσκεται ο V8 4.0 twin turbo κινητήρας της Mercedes-AMG. Χάρη στις αναβαθμίσεις, το μοτέρ αποδίδει την εκπληκτική ισχύ των 707 ίππων και τη ροπή των 900 Nm.

Η δύναμη περνά στους τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 9 σχέσεων, με τα πρώτα 100 km/h από στάση να έρχονται σε μόλις 3,1 sec σύμφωνα με τα λεγόμενα του Στέφανου. Μάλιστα, να πούμε πως τη βελόνα του κοντέρ δεν σταματά να ανεβαίνει αν δεν φτάσει τα 310 km/h. Το προηγμένο σύστημα τετρακίνησης και το διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, μαζί φυσικά με τις τεχνολογίες υποβοήθησης, φροντίζουν για την ασφαλή μεταφορά της ισχύος στην άσφαλτο, μετατρέποντας το τερατώδες SUV σε όπλο. Σύμφωνα με την αμερικανική σελίδα της αυτοκινητοβιομηχανίας, το συγκεκριμένο μοντέλο κοστολογείται στις 207.680 δολάρια (192.475 ευρώ).

Δείτε ακόμη: F1: Αυτό είναι το νέο αυτοκίνητο ασφαλείας των 656 ίππων

Να πούμε πως αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που βλέπουμε τον Έλληνα τενίστα μέσα σε μοντέλο της Aston Martin. Θυμίζουμε πως πέρυσι, τέτοια εποχή, ο φωτογραφικός φακός τον είχε «πιάσει» να βολτάρει με μία Aston Martin V12 Speedster στους δρόμους του Μονακό. Τέλος, το 2022, ο Στέφανος είχε κάνει δώρο στον πατέρα του μία αντίστοιχη Aston Martin DBX.

2

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...