Αυτή είναι η μοναδική Aston Martin DB2/4 Coupe – Πόσο πουλήθηκε;

Ήταν η μία από τις επτά Aston Martin DB2/4 που έφεραν την υπογραφή Bertone και η μοναδική με hardtop…

  • -
  • -

Μια Aston Martin DB2/4 Coupe κατασκευασμένη από τον οίκο Bertone πουλήθηκε για περισσότερα από ένα εκατομμύριο δολάρια σε δημοπρασία που έλαβε χώρα στη Νέα Υόρκη από τον οίκο RM Sotheby's.

Το μοναδικό coupe…

Ο οίκος Bertone είχε κατασκευάσει το 1954, επτά τον αριθμό DB2/4 για λογαριασμό της Aston Martin, με το συγκεκριμένο βέβαια που πουλήθηκε προ ημερών να είναι το μοναδικό coupe (με σκληρή οροφή) καθώς τα υπόλοιπα έξι που δημιουργήθηκαν ήταν ρόουντστερ.

Η εταιρεία Kevin Kay Restorations με έδρα την Καλιφόρνια, που εξειδικεύεται στην αποκατάσταση και την αναπαλαίωση μοντέλων της Aston Martin, ηγήθηκε του restoration σε αυτό το σπάνιο DB2/4.

Η Aston Martin DB2/4 Coupe έχει αριθμό πλαισίου LML/765 και παραδόθηκε στον πρώτο της ιδιοκτήτη, τον «Παριζιάνο» Henrey Pagezy στις 7 Ιανουαρίου του 1955. Βέβαια σύμφωνα με το μύθο, το όνομα του ιδιοκτήτη έχει γραφτεί επίτηδες λάθος, καθώς ο κάτοχος της μοναδικής αυτής Aston Martin ήταν ο Henri Pigozzi, ιδρυτής της Societe Industrielle de Mecanique et Carrosserie Automobile ή ευρέως γνωστή σε όλους ως… SIMCA.

Το DB2/4 Coupe δια χειρός Bertone, πουλήθηκε το 1976 στις ΗΠΑ και στη συνέχεια πέρασε από αρκετούς ακόμα ιδιοκτήτες έως το 2019, όπου και ο τελευταίος κάτοχος της, την αποκατέστησε πλήρως, φέρνοντας την σε τέλεια κατάσταση.

Δείτε ακόμα: Τα 10 πιο ακριβά αυτοκίνητα που πουλήθηκαν ποτέ

Το σύνολο των εργασιών αποκατάστασης άγγιξε τα 800.000 $ και πουλήθηκε πρόσφατα από τον οίκο RM Sotheby’s έναντι 1.105.000 $. Καλή τιμή, ειδικά εάν αναλογιστεί κανείς τη σπανιότητα του μοντέλου, την ιστορική σημασία του αλλά και το γεγονός ότι ο πρότερος ιδιοκτήτης της, την παρέδωσε… του κουτιού.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...