Από πόσα Lego τουβλάκια φτιάχτηκε αυτή η McLaren; (video)

Το κόστος είναι 10 φορές μικρότερο από την αξία της πραγματικής 720S

  • -
  • -

Τα Lego είναι ένα από τα ωραία παιχνίδια μικρών και μεγάλων. Για κάποιους, τα μικροσκοπικά τουβλάκια, είναι εθισμός. Όπως για παράδειγμα κάποιων εργαζομένων της McLaren, οι οποίοι έφτιαξαν μια κανονική 720S κανονικού μεγέθους και το παρουσίασαν στην απερχόμενη εκδήλωση του Goodwood. Ο αριθμός από τα τουβλάκια Lego που χρησιμοποιήθηκαν είναι 280.000. Συγκεκριμένα, τα πρώτα 267.000 τουβλάκια είχαν τοποθετηθεί από το εργοστάσιο, ενώ τα υπόλοιπα 13.000 τα τοποθέτησαν οι επισκέπτες του βρετανικού event, ως μέρος μιας ενέργειας που είχε φιλανθρωπικό αντίκτυπο.

Μπορεί το timelapse να μην δείχνει τον ακριβή χρόνο, ωστόσο χρειάστηκαν 2.000 ώρες για την κατασκευή της βάσης του μοντέλου. Επάνω στο πλαίσιο τοποθετήθηκαν τα τουβλάκια με βοήθεια και υπόδειξη ηλεκτρονικών υπολογιστών. Σε κάθε βάρδια εργαζόντουσαν πάνω από 6 υπάλληλοι και αναμφίβολα ο… ιδρώτας που έπεσε και η υπομονή που χρειάστηκε για την κατασκευή αυτού του δημιουργήματος αξίζει ένα χειροκρότημα.

Όπως σχεδόν όλα, έχει και αυτό την αξία του. Το κόστος υπολογίζεται πάνω από 25.000 ευρώ. Αν τώρα έχεις περισσότερη υπομονή και μαζέψεις το 10πλάσιο της παραπάνω τιμής, τότε θα μπορέσεις να έχεις στο γκαράζ σου την πραγματική 720S.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...