Ρουμάνος ξέχασε ότι έχει Ferrari F40!

Βρήκαμε τον άνθρωπο που επιβεβαιώνει την ατάκα «δεν ξέρει τι έχει». Πρόκειται για έναν Ρουμάνο ο οποίος έχει μία Ferrari F40, αλλά δεν το θυμόταν καν.

  • -
  • -

Ο δισεκατομμυριούχος επιχειρηματίας και πρώην τενίστας Ion Țiriac, διαθέτει μία από τις πιο εντυπωσιακές συλλογές αυτοκινήτων στην Ευρώπη, η οποία εκτίθεται στο μουσείο του κοντά στο Βουκουρέστι.

Με πάνω από 400 οχήματα, από vintage κλασικά μέχρι σύγχρονα τεχνολογικά θαύματα όπως η Porsche 911, η συλλογή περιλαμβάνει τα πιο πρόσφατα hypercars, πολυτελή EVs και hybrids.

ion-tiriac-ferrari-roumanos

Πώς ο Ρουμάνος ξέχασε ότι έχει μία Ferrari F40;

Ωστόσο, ένα αυτοκίνητο ξεχωρίζει. Πρόκειται για μία Ferrari F40 που ο Țiriac ξέχασε ότι την κατείχε. Σε συνέντευξη του στο YouTube, αφηγήθηκε την απόκτηση της εμβληματικής F40, την οποία είχε αγοράσει από τον οδηγό της Ferrari στην F1, Gerhard Berger.

Δείτε ακόμα: Η Ferrari επενδύει σοβαρά στις μπαταρίες για ηλεκτρικά αυτοκίνητα

Κάποια στιγμή δέχτηκε μία προσφορά με ένα σημαντικό ποσό για το αυτοκίνητο, όμως δεν την έκανε αποδεκτή. Αντίθετα, ο Țiriac, που διαμένει στο Μονακό, επέλεξε να αγοράσει μια άλλη F40 σε χαμηλότερη τιμή.

Μην έχοντας χώρο για να την παρκάρει στο σπίτι του στο Μονακό, καθώς το parking ήταν ήδη γεμάτο από άλλα αυτοκίνητα της συλλογής, έστειλε την δεύτερη F40 στο Μόναχο, όπου φύλαγε και άλλες Ferrari. Μια δεκαετία αργότερα, ο υπεύθυνος εκεί του θύμισε το ξεχασμένο του απόκτημα.

ion-tiriac-roumanos-ferrari

ion-tiriac-roumanos-ferrari

ion-tiriac-roumanos-ferrari

Γιατί η Ferrari F40 είναι θρύλος;

Η Ferrari F40 είναι κάτι περισσότερο από ένα αυτοκίνητο. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι της ιστορίας της Ferrari. Πρόκειται για το τελευταίο μοντέλο που κατασκευάστηκε υπό την ηγεσία του Enzo Ferrari και ήταν ένα μοντέλο περιορισμένης παραγωγής, με μόνο 1.311 μονάδες να βρίσκουν αγοραστές, συχνά διασημότητες. Μεταξύ του 1987 και του 1992, ακόμη και για τους πλούσιους, η απόκτηση μιας F40 ήταν κατόρθωμα.

Η ιστορία του Țiriac μπορεί να μοιάζει παράξενη για τους περισσότερους, όμως είναι ενδεικτική του πλούτου που διαθέτουν κάποιοι άνθρωποι. Ακόμα, δείχνει πώς η κατοχή τόσο μεγάλων ποσών, αλλάζει τον τρόπο που αντιμετωπίζονται ακόμα και αυτοκίνητα-θρύλοι.

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...