Ελλάδα: Έτοιμη η νέα γέφυρα των 45 εκατ. ευρώ – Έχει και πεζοδρόμια [video]

Η γέφυρα η οποία είχε καταστραφεί το 2021, κατασκευάστηκε από την αρχή και αναμένεται να δώσει τέλος στην ταλαιπωρία των οδηγών.

  • -
  • -

Προς παράδοση οδεύει η νέα γέφυρα του Ευήνου, δίνοντας οριστική λύση στην αποκατάσταση της παλιάς Εθνικής Οδού Αντιρρίου – Ιωαννίνων στο ύψος του Ευηνοχωρίου. Πρόκειται για έναν ζωτικής σημασίας σύνδεσμο για τους κατοίκους των δήμων Μεσολογγίου και Ναυπακτίας, αλλά και σύμβολο ανάπτυξης και προόδου της περιοχής.

Το σημαντικό αυτό έργο υποδομής στην «καρδιά» της Αιτωλοακαρνανίας σηματοδοτεί την επιστροφή στην κανονικότητα για τους οδηγούς.

gefira

Η νέα γέφυρα κατασκευάστηκε στο ίδιο σημείο με την προηγούμενη, αλλά με τις πιο σύγχρονες προδιαγραφές. Έχει συνολικό μήκος 242,7 μέτρα και πλάτος 13,5 μέτρα. Το κατάστρωμα από την πλευρά του έχει πλάτος 7,5 μέτρα και περιλαμβάνει πεζοδρόμια για την ασφαλή διέλευση των πεζών. Επιπλέον της κατασκευής, έχουν γίνει όλα τα απαραίτητα υδραυλικά έργα για την προστασία των βάθρων της γέφυρας και την αντιπλημμυρική διευθέτηση του ποταμού, καθώς και την επισκευή των προηγούμενων ζημιών της οδικής σύνδεσης.

Ποιος έφτιαξε τη γέφυρα

Το έργο ανέλαβε να εκτελέσει η εταιρεία ΤΕΡΝΑ, με τον προϋπολογισμό να ανέρχεται στα 45 εκατ. ευρώ.  Εδώ, αξίζει να σημειώσουμε πως, η αρχική γέφυρα του Ευήνου κατασκευάστηκε το 1965 και λειτούργησε για 56 χρόνια, έως τον Δεκέμβριο του 2021, οπότε και υπέστη σοβαρές ζημιές από τις πλημμύρες.

Δείτε ακόμη: Στην Ελλάδα η πιο σύγχρονη σήραγγα της Ευρώπης – Έτοιμη το 2025 [video]

Δείτε στο παρακάτω video που δημοσίευσε το κανάλι n.p. production τα έργα στη νέα γέφυρα του Ευήνου

AYTO TO ΔΙΑΒΑΣΕΣ

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...