Γιατί κανείς δεν οδηγεί αυτή τη συλλεκτική McLaren F1;

Από το 1995 έως και σήμερα η συγκεκριμένη McLaren F1 έχει μόλις 400 km στο οδόμετρο της. Τα δε τρία τελευταία χρόνια δεν έχει διανύσει περισσότερα από 15 km!

  • -
  • -

Κάπου στην Αγγλία, ο Gordon Murray, πρέπει σε μια γωνιά στις ιδιόκτητες πλέον εγκαταστάσεις του, να τραβάει τα μαλλιά του από αγανάκτηση! Βλέποντας το συλλεκτικό δημιούργημα του, την McLaren F1 του 1995, να βγαίνει σε δημοπρασία από τον οίκο RM Sotheby's.

Θα σκεφτείτε και σωστά, είναι αυτός λόγος για να «τραβάει» τα μαλλιά του; Όχι φυσικά. Η αγανάκτηση του Gordon Murray δεν έχει να κάνει με την επερχόμενη δημοπρασία αλλά με το γεγονός, πως η εν λόγω McLaren F1, έχει μόλις 400 km στο οδόμετρο της! Σε 29 χρόνια ζωής όλα αυτά και έπειτα από 4 διαφορετικούς ιδιοκτήτες!

Η μία και μοναδική

Η συγκεκριμένη μάλιστα McLaren F1 που βγαίνει στο σφυρί είναι και η μοναδική από τις 106 που κατασκευάστηκαν συνολικά, η οποία είναι βαμμένη σε αυτό το μωβ/καφέ χρώμα (Creighton Brown)!

Ο πρώτος ιδιοκτήτης του μοντέλου, ήταν ένας Ιάπωνας ο οποίος την παρέλαβε brand new το 1995. Την πούλησε το 2013 και κατόπιν άλλαξε ξανά χέρια το 2021. Αυτό σημαίνει ότι είχε τέσσερις διαφορετικούς ιδιοκτήτες οι οποίοι κατά μέσο όρο διένυαν με το αυτοκίνητο λιγότερα από 15 km ετησίως!

Όταν μάλιστα πουλήθηκε στον τελευταίο κατά σειρά ιδιόκτητή της το 2021, στο οδόμετρο «έγραφε» 388 km, που σημαίνει ότι ο σημερινός κάτοχος του μοντέλου διένυσε μέσα σε μια τριετία μόλις 11 km…   

Προφανώς, όλοι οι κάτοχοι του θρυλικού μοντέλου της McLaren δεν ήθελαν να διακινδυνεύσουν να προκαλέσουν την οποιαδήποτε φθορά σε αυτό το συλλεκτικό αυτοκίνητο.

Από την άλλη βέβαια, είναι τρόπον τινά εγκληματική αυτή η συμπεριφορά! Να μην απολαμβάνεις δηλαδή, ένα από τα σημαντικότερα αυτοκίνητα που πάτησαν ποτέ τους τροχούς του στον πλανήτη Γη. Και να δεχτούμε ότι σε δημόσιο δρόμο ρισκάρεις να συμβεί το οτιδήποτε οδηγώντας της. Σε μια πίστα όμως θα μπορούσε κανείς να την απολαύσει!

Ο Gordon Murray και η ομάδα του στη McLaren πέρασαν αμέτρητες ώρες, προκειμένου να δημιουργήσουν μια μηχανή οδηγικής απόλαυσης, ότι πιο κοντινό βασικά σε αίσθηση και απόδοση με μονοθέσια της F1.

Δείτε ακόμα: Η McLaren στα χέρια των Αράβων

Μάλλον όμως, το ρίσκο του να χάσεις 20 εκατ. δολάρια σε περίπτωση ζημιάς, έκανε τους ιδιοκτήτες αυτής της McLaren F1, να την κρατήσουν μια ζωή… στην ναφθαλίνη.

Να κάνουμε και μια πρόβλεψη; Θεωρούμε δυστυχώς, ότι ούτε ο επόμενος ιδιοκτήτης του μοντέλου θα χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο όπως του αρμόζει. Διότι εκτός συγκλονιστικού απροόπτου θα θέλει και αυτός να διασφαλίσει την αξία της επένδυσής του

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...