Πιτσιλιστήρια: Πότε δεν πρέπει να ρίχνεις νερό στο παρμπρίζ;

Ακόμη και το καθάρισμα του παρμπρίζ δεν είναι απλή υπόθεση και χρειάζεται προσοχή το πότε θα το κάνεις. Το θέμα είναι εσύ ξέρεις τι να αποφύγεις;

  • -
  • -

Τα γνωστά σε όλους μας «πιτσιλιστήρια» αποτελούν μία από τις μεγαλύτερες εφευρέσεις στην ιστορία της αυτοκίνησης, ακόμη κι αν δεν τους φαίνεται. Κι αυτό γιατί εκτός από το να καθαρίζουν απλά το παρμπρίζ του αυτοκινήτου μας, μπορεί κάποια στιγμή να αποδειχθούν σωτήρια μιας και είναι σε θέση να βοηθήσουν εάν κάτι λερώσει το εμπρός τζάμι και επηρεάσει την ορατότητα μας προς τα έξω.

Το θέμα είναι όμως ότι όταν δεν πρόκειται για κάποια έκτακτη ανάγκη, καλό θα ήταν να προσέχουμε πότε ρίχνουμε νερό στο παρμπρίζ, μιας και μία τέτοια ενέργεια που εκ πρώτης όψεως φαίνεται αθώα, μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα.

Πότε δεν πρέπει να ρίχνουμε νερό στο παρμπρίζ;

Ουσιαστικά πρέπει να προσέχουμε τον περιβάλλοντα χώρο και τους υπόλοιπους χρήστες του οδικού δικτύου. Πόσες φορές έχουμε δει οχήματα που τα πιτσιλιστήρια ρίχνουν το νερό παντού εκτός από πάνω στο τζάμι; Φανταστείτε λοιπόν πόσο επικίνδυνο μπορεί να αποβεί το να πέσει το νερό σε κάποιο μηχανάκι που βρίσκεται πίσω ή δίπλα μας, και ο οδηγός να ξαφνιαστεί.

Αντίστοιχα, καλό θα ήταν να αποφύγουμε το καθάρισμα του τζαμιού ενώ βρισκόμαστε δίπλα στο πεζοδρόμιο καθώς μπορεί να βρέξουμε τους πεζούς. Ακόμη κι αν κάτι τέτοιο μπορεί να μην είναι επικίνδυνο, είναι πολύ πιθανό να μας βάλει σε μπελάδες ακόμη κι αν έγινε άθελά μας.

Δείτε ακόμη: Τι να κάνω για να μην παγώσει το νερό για τα πιτσιλιστήρια; Τι υγρό χρειάζεται;

Πότε είναι η σωστή στιγμή για να ανοίξουμε τα πιτσιλιστήρια;

Ιδανικά το πρώτο που θέλουμε να προσέξουμε είναι να μην υπάρχει κάποιος γύρω μας που μπορεί να πέσουν τα νερά πάνω του. Επίσης, καλό θα ήταν να προσέχουμε και το να μην υπάρχει κάτι μπροστά μας που μπορεί να χρειαστεί γρήγορες αντιδράσεις όπως ένα προπορευόμενο όχημα που μπορεί να φρενάρει ή μία επικείμενη στροφή. Αντίστοιχα θα πρέπει να έχουμε το νου μας και στην περίπτωση που πλησιάζουμε σε φανάρι καθώς υπάρχει περίπτωση τη στιγμή που θα είμαστε απασχολημένοι με τον καθαρισμό του τζαμιού, να ανάψει το κόκκινο φανάρι και να μην το προσέξουμε.

Δείτε ακόμη: Πώς ξεβουλώνω τα πιτσιλιστήρια;

Εσείς έχετε κάποια άλλη περίπτωση στην οποία θεωρείτε πως δεν θα έπρεπε να χρησιμοποιούμε το νερό και τους υαλοκαθαριστήρες;