Το αξεσουάρ των 5 ευρώ που μπορεί να σου σώσει τη ζωή -Εσύ το έχεις στο αυτοκίνητο;

Μικρό σε μέγεθος αλλά εξαιρετικά πρακτικό σε περίπτωση κινδύνου. Πραγματικά, μπορεί να σας σώσει από πολύ δύσκολες καταστάσεις.

  • -
  • -

Τα ατυχήματα στους δρόμους είναι συνεχή. Σε ορισμένα από αυτά, οδηγός και επιβάτες έχασαν τη ζωή του διότι εγκλωβίστηκαν στο όχημα και δεν πρόλαβαν να απομακρυνθούν εγκαίρως, είτε γιατί καθυστέρησαν τα σωστικά συνεργεία, είτε γιατί δεν μπορούσαν να βγουν από την καμπίνα.

Σε ένα τροχαίο ατύχημα, υπάρχει περίπτωση να μπλοκάρουν οι κλειδαριές, τα παράθυρα να μην ανοίγουν και η ζώνη ασφαλείας να μην ξεκλειδώνει. Τα συγκεκριμένα σενάρια αν και σπάνια, συμβαίνουν πραγματικά, οπότε καλό είναι να είμαστε προετοιμασμένοι.

Το μικρό αξεσουάρ που σώζει ζωές

Το συγκεκριμένο εργαλείο που πρέπει να έχουν όλοι στο αυτοκίνητό είναι μικρό σε μέγεθος και πιάνει ελάχιστο χώρο. Ονομάζεται σφυρί έκτακτης ανάγκης και μπορείτε να το βρείτε στο διαδίκτυο σε τιμές από περίπου 5 έως 20 ευρώ. Προσφέρεται και σε μπρελόκ, ώστε να το έχετε πάντοτε στα κλειδιά σας. Σπάει το τζάμι με ένα χτύπημα και συγχρόνως κόβει τη ζώνη ασφαλείας.

sfyri

Ουσιαστικά, πρόκειται για ένα σφυράκι με κεφαλή διπλής όψεως με μύτες από επισκληρυμένο ατσάλι κα σκληρή λαβή. Μόλις χτυπήσετε το κρύσταλλο αυτό σπάει αμέσως, κάτι το οποίο δεν συμβαίνει ούτε με τη γροθιά, ούτε καν με κλωτσιά, καθώς τα τζάμια των οχημάτων είναι έτσι κατασκευασμένα ώστε να αντέχουν στα έντονα χτυπήματα. Την ίδια στιγμή, το ειδικό κοπίδι στο κάτω μέρος της λαβής του σφυριού χρησιμεύει για το κόψιμο των ζωνών ασφαλείας και την άμεση απελευθέρωση των παγιδευμένων ατόμων.

Η ψυχραιμία είναι το Α και το Ω

Φυσικά, σε ακραίες καταστάσεις, όπου η ζωή η δική μας ή των συνεπιβατών κινδυνεύει, το βασικότερο είναι η διατήρηση της ψυχραιμίας. Η καθαρή σκέψη παίζει πολύ σημαντικό ρόλο, καθώς ο χρόνος είναι πολύ περιορισμένος, οπότε κάθε πανικόβλητη κίνηση δεν βοηθάει.

sfyri

Διαβάστε επίσης3 πράγματα που απαγορεύεται να λείπουν από το αυτοκίνητο

Οι κινήσεις πρέπει να είναι μετρημένες και γρήγορες, και το σφυράκι να το έχετε πάντοτε σε μια θέση όπου είναι εύκολα προσβάσιμο, δηλαδή είτε μέσα στο ντουλαπάκι του συνοδηγού ή καλύτερα στη θήκη του υποβραχιονίου, αν υπάρχει.