Video-Δοκιμή Peugeot 2008 1.2 PureTech: Ορίζει τα B-SUV

Ένα από τα πιο επιτυχημένα μοντέλα στην κατηγορία των μικρών SUV πόλης ανανεώθηκε. Το Peugeot 2008 απέκτησε πιο σύγχρονη εμφάνιση και βελτιώσεις σε σημαντικούς τομείς!

  • -
  • -

Έχοντας εδραιωμένη παρουσία σε όλες τις δημοφιλείς κατηγορίες των SUV, η Peugeot μπορεί να είναι σίγουρη για την επιτυχία των αυτοκινήτων της. Όμως, το μυστικό της κυριαρχίας είναι οι έγκαιρες αντιδράσεις, οπότε η ανανέωση του 2008, παρότι μη αναγκαία, ήταν μια σωστή στρατηγικά κίνηση. Οι Γάλλοι έκαναν στοχευμένες επεμβάσεις, στους περισσότερους και πιο σημαντικούς τομείς. Η εμφάνιση εκσυγχρονίστηκε, οι τεχνολογίες αυξήθηκαν, ενώ υιοθετήθηκε ακόμη και το νέο σήμα της μάρκας που γνωρίσαμε με τα 308 και 408, στοιχείο που προσφέρει ακόμη πιο επίκαιρη οπτική στο εμπρός μέρος.

Πλήρες, από τη βασική

Στη video-δοκιμή μας, οδηγήσαμε την βασική έκδοση με τον τρικύλινδρο turbo βενζινοκινητήρα 1.2 PureTech των 100 ίππων, σε συνδυασμό με χειροκίνητο κιβώτιο έξι σχέσεων. Το σύνολο αποδεικνύεται άκρως ικανοποιητικό με βάση τις απαιτήσεις των αγοραστών στην B-SUV κατηγορία, που αναζητούν κυρίως αποδοτικότητα με τίμιες επιδόσεις και χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, παρά οδηγικές συγκινήσεις και γρήγορες επιταχύνσεις. Σε συνδυασμό με τους πλούσιους χώρους για επιβάτες και αποσκευές, το Peugeot 2008 μπορεί να εξυπηρετήσει ακόμη και οικογενειακές ανάγκες, κάτι που αρκετά από τα μοντέλα του ανταγωνισμού, δεν προσφέρεται.

Δείτε ακόμη: H video-δοκιμή μας για το εντυπωσιακό Peugeot 408

Φυσικά η παραδοσιακή «τέχνη» των Γάλλων γύρω από την οδική συμπεριφορά και την ανάρτηση παίζει τον ρόλο της. Αν και δεν υιοθετείται κάποιο εξεζητημένο σύστημα, παρά μόνο γόνατα McPherson εμπρός και ημιάκαμπτος άξονας πίσω, το επίπεδο άνεσης συγκαταλέγεται ανάμεσα στα top των B-SUV. Ταυτόχρονα, η συμμετοχική οδική συμπεριφορά, οι φιλικές και προβλέψιμες αντιδράσεις και η ποιότητα κύλισης στον αυτοκινητόδρομο, δημιουργούν ένα από τα πιο ολοκληρωμένα αυτοκίνητα του είδους. Τίποτα δεν είναι τυχαίο λοιπόν, σε ό,τι αφορά την επιτυχία της προ-facelift εκδοχής…

Δείτε τη video-δοκιμή μας για το Peugeot 2008 1.2 PureTech 100 PS, στην κορυφή του άρθρου!