Το νέο Dacia που κάνει 1.400 km με ένα γέμισμα!

Χάρη στο προηγμένο κινητήριο σύνολο και την τεράστια χωρητικότητα των ρεζερβουάρ, αυτό το νέο μοντέλο προσφέρει αυτονομία που κάνει ακόμη και diesel αυτοκίνητα να τρέμουν.

  • -
  • -

Ο υβριδισμός και η ηλεκτροκίνηση είναι οι αδιαμφησβήτητες τάσεις της εποχής. Υβρίδιο όμως θεωρητικά δεν είναι μόνο ότι χρησιμοποιεί θερμικό και ηλεκτρικό κινητήρα, αλλά οτιδήποτε χρησιμοποιεί δύο διαφορετικές πηγές ενέργειας… ή δύο διαφορετικά καύσιμα. Υπό αυτό το πρίσμα και το μοντέλο της Dacia που θα δείτε παρακάτω μπορεί να θεωρείτε «υβριδικό».

Αν τώρα το θεωρείτε λάθος να φέρει αυτό τον τίτλο, τότε μπορείτε να χρησιμοποιείτε την ορολογία «διπλού καυσίμου». Όσοι γνωρίζουν τα αυτοκίνητα της ρουμανικής μάρκας λογικά έχουν μία ιδέα περί τίνος πρόκειται, αλλά για τους υπόλοιπους που δεν κατάλαβαν πάμε να δούμε πως το ολοκαίνουργιο Duster είναι ικανό να διανύσει πάνω από 1.400 km με ένα γέμισμα.

1

Η Dacia, έχοντας στενή σχέση με τη Renault, επωφελείται και από τη χρήση κινητήριων συνόλων της, όπως το εξαιρετικά αποδοτικό 1.000άρι σύνολο διπλού καυσίμου, το οποίο χρησιμοποιεί βενζίνη και υγραέριο (LPG). Σε προηγούμενες παραλλαγές βλέπαμε τα μοντέλα της μάρκας να διανύουν με ευκολία πάνω από 1.000 km με ένα γέμισμα. Τώρα όμως, το νέο Duster ξεπερνά κάθε προηγούμενο.

2

Κι αυτό γιατί στην έκδοση ECO-G 100, ο γνωστός υπερτροφοδοτούμενος των 1.000 κυβικών και 100 ίππων θα τροφοδοτείται από δύο δοχεία καυσίμου, χωρητικότητας 50 lt το κάθε ένα! Αυτό μεταφράζεται σε αυτονομία που ξεπερνά τα 1.400 km. Νούμερο που κάνει ακόμη και diesel κινητήρες να «ιδρώνουν».

Πατήστε εδώ για να διαβάσετε την πρώτη μας οδηγική εμπειρία πίσω από το τιμόνι του νέου Dacia Duster στην Ισπανία!

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...