Ποδήλατα “κατέλαβαν” το κέντρο της Αθήνας

15.000 μικροί και μεγάλοι συμμετείχαν στον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας

  • -
  • -

Το κρύο και το ψιλόβροχο δεν πτόησαν τους Αθηναίους το πρωινό της Κυριακής 16 Οκτωβρίου. Περισσότεροι από 15.000 μικροί και μεγάλοι ποδηλάτες συμμετείχαν με κέφι στον Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας 2011. Ξεκίνησαν από το Παναθηναϊκό Στάδιο και τα Προπύλαια του Πανεπιστημίου και τερμάτισαν στο Ζάππειο, όπου και συμμετείχαν με ενθουσιασμό σε πλήθος εκδηλώσεων που πραγματοποιήθηκαν εκεί. Μικροί και μεγάλοι, άνδρες και γυναίκες, οικογένειες, φίλοι, άτομα με ειδικές ανάγκες, συμμετείχαν στην κυριακάτικη βόλτα με το ποδήλατο μέσα στην Αθήνα, απόλαυσαν τους κεντρικότερους δρόμους της πόλης και μετέδωσαν το μήνυμα της χρήσης του ποδηλάτου ως εναλλακτικού μέσου μετακίνησης και προσφοράς καλύτερης ποιότητας ζωής.

Πριν την έναρξη του Ποδηλατικού Γύρου, η Πρόεδρος του Οργανισμού Νεολαίας και Άθλησης, κα Παναγιώτα Ψαράκη και οι πρώτοι 40 εργαζόμενοι από την COSMOTE που συμμετείχαν στον αγώνα, δώρισαν 40 ποδήλατα σε παιδιά από ιδρύματα της Αρχιεπισκοπής για να συμμετάσχουν και αυτά στον Ποδηλατικό Γύρο και να απολαμβάνουν τις μελλοντικές τους βόλτες με το ποδήλατο. Παράλληλα, μουσική και κληρώσεις ποδηλάτων και δώρων από τους χορηγούς της διοργάνωσης πλαισίωσαν με τον καλύτερο τρόπο την εορταστική αυτή ημέρα. Την παρουσίαση της εκδήλωσης έκανε η γνωστή ηθοποιός Ευγενία Παναγοπούλου. Μέγας Χορηγός της διοργάνωσης ήταν η CΟSMOTE, ενώ χορηγοί της διοργάνωσης ήταν οι : Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, Φυσικό Μεταλλικό Νερό ΑΥΡΑ Active Cap, ΕΛΤΑ, ΝΙΚΕ, Cyclist.gr, Oakley και Αθήνα 9.84.

Εύχομαι μέχρι τον επόμενο Ποδηλατικό Γύρο Αθήνας να έχουν γίνει πράξη έστω και οι μισές από τις υποσχέσεις που μας έχουν δώσει.

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...