Ο αρχαιότερος δρόμος της Ευρώπης είναι ελληνικός - Δείτε που βρίσκεται

Σε μια γειτονιά της Αθήνας, υπάρχει ένα σημείο που είναι ίδιο εδώ και 25 αιώνες. Πρόκειται για τον αρχαιότερο δρόμο όχι μόνο της Αθήνας αλλά και ολόκληρης της Ευρώπης!

  • -
  • -

Πριν από 2.500 χρόνια, ήταν ένας από τους φαρδύτερους (6 m πλάτος), πολυσύχναστους και πιο στολισμένους δρόμους της Αρχαίας Αθήνας. Οι Αθηναίοι ξεκινούσαν από το Πρυτανείο κάτω στην Αγορά και ανηφόριζαν για περίπου 800 m το δρόμο για να φθάσουν στο θέατρο του Διονύσου όπου ήταν και ο τελικός προορισμός τους. Τη συγκεκριμένη οδό μάλιστα, διέσχιζαν και οι νυχτερινές λαμπαδηδρομίες που γίνονταν προς τιμήν του Θεού Διονύσου.

Στο βιβλίο των ρεκόρ Guinness

Ο λόγος γίνεται φυσικά για την οδό Τριπόδων, η οποία βρίσκεται στο ιστορικό κέντρο της Πλάκας και μεταξύ άλλων συγκαταλέγεται και στο βιβλίο με τα ρεκόρ Guinness, ως ο μακροβιότερος δρόμος της πόλης ο οποίος μάλιστα έχει διατηρήσει έως και σήμερα το ίδιο όνομα, το οποίο παρεμπιπτόντως πήρε από τους χάλκινους τρίποδες που τοποθετούνταν κατά μήκος της οδού.

Δείτε ακόμα: Πόσα αυτοκίνητα χωρά το μεγαλύτερο parking του κόσμου (ρεκόρ Guinness);

Η Πλάκα άλλωστε είναι από τις ελάχιστες συνοικίες της πρωτεύουσας η οποία κατοικείτο αδιάκοπα από την αρχαιότητα. Σίγουρα λοιπόν, όλοι μας κάποια στιγμή θα έχουμε περπατήσει σε αυτό το δρομάκι της Αθήνας κάνοντας τη βόλτα μας. Κι όσοι δεν έχουν, αξίζει να επισκεφθούν αυτό το δρόμο…  

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...