Οι πόλεις της Ευρώπης με το χειρότερο μποτιλιάρισμα - Η θέση της Αθήνας

Αρκετοί θα έχετε παρατηρήσει ότι τους τελευταίους μήνες η κίνηση έχει αυξηθεί κατακόρυφα στους δρόμους. Ποια είναι η θέση της Αθήνας πανευρωπαϊκά;

  • -
  • -

Αναμφίβολα η κίνηση στους δρόμους αποτελεί τον εφιάλτη όλων των οδηγών. Η καθημερινή μετακίνηση στις μεγαλουπόλεις της χώρας μας έχει μετατραπεί σε βάσανο, αναγκάζοντας όσους χρησιμοποιούν το αυτοκίνητο καθημερινά να περνούν πολλές ώρες κολλημένοι στον δρόμο. Φυσικά, αυτό είναι ένα φαινόμενο που απασχολεί ειδικούς σε πανευρωπαϊκό επίπεδο. Ακόμα και χώρες που έχουν υψηλού επιπέδου μέσα μαζικής μεταφοράς αντιμετωπίζουν το συγκεκριμένο πρόβλημα σε μεγάλο βαθμό. Οι περισσότεροι προτιμούν το αυτοκίνητο και το αποτέλεσμα είναι αυτό που βλέπουμε καθημερινά στους δρόμους.

Δείτε ακόμη: Τι αυτοκίνητα νοικιάζεις με το Youth Pass; 

Έρευνα που πραγματοποιήθηκε στη Μ. Βρετανία κατέγραψε τις πόλεις με το μεγαλύτερο κυκλοφοριακό πρόβλημα. Η Αθήνα φιγουράρει στην 5η θέση της σχετικής λίστας, με τους οδηγούς να χάνουν κατά μέσο όρο 61 ώρες το χρόνο στο αυτοκίνητο τους. Επιπλέον, η έρευνα αναφέρει πως το κυκλοφοριακό χάος έχει σαν αποτέλεσμα να επιβαρύνουμε με 195 kg CO2 την ατμόσφαιρα, όταν σε κάθε οδηγό κοστίζει 171 ευρώ ετησίως!

Την πρωτιά στη σχετική λίστα έχει το Δουβλίνο, με το Βουκουρέστι να ακολουθεί στη δεύτερη θέση. Στην 3η θέση ακολουθεί η Βέρνη, ενώ 4η μπροστά από την Αθήνα βρίσκεται η Κωνσταντινούπολη. Αντίθετα, η Σαραγόσα είναι η πόλη με τη λιγότερη κίνηση πανευρωπαϊκά, με τους οδηγούς να αναλώνουν μόλις 19 ώρες το χρόνο στο μποτιλιάρισμα.

 

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...