Ντροπιαστικό video: Γερμανίδα influencer έκανε βόλτα στην Αθήνα και γίναμε… ρεζίλι

Κατεστραμμένα πεζοδρόμια, αυτοκίνητα και μηχανάκια παρκαρισμένα παντού και ένα γενικότερο άρωμα… Ελλαδάρας που μάλλον, δεν μας τιμά.

  • -
  • -

Οι δρόμοι της Ελλάδας είναι ένα πραγματικό μπάχαλο. Διπλοπαρκαρίσματα, οδηγοί που προσπερνάνε τις ουρές στο φανάρι και βγαίνουν μπροστά, σφήνες από το πουθενά και δεκάδες ακόμη λόγοι που μπορούν να σου ανεβάσουν το αίμα στο κεφάλι. Το χειρότερο όμως, είναι ότι δεν χρειάζεται καν να οδηγήσεις ώστε να αντιληφθείς την έλλειψη παιδείας που μας διακατέχει, σε οτιδήποτε σχετίζεται με την αυτοκίνηση και τους δρόμους. Μια Γερμανίδα influencer που κυκλοφόρησε πεζή στην πρωτεύουσα είναι περίτρανη απόδειξη, αφού σε ένα βίντεο των μόλις 20 δευτερολέπτων κατάφερε να αποτυπώσει όλα όσα θα έπρεπε να μας κάνουν να ντρεπόμαστε. Και φυσικά, το βίντεο πήρε τόσο μεγάλη έκταση που προβλήθηκε και από την Deutsche Welle!

100 χρόνια… πίσω!

Η Influencer που επισκέφθηκε την πόλη της Αθήνας, τράβηξε βίντεο μερικά από τα πιο απλά πράγματα που όλοι μας αντικρίζουμε στην καθημερινότητα, όμως έχουν καταντήσει να μας φαίνονται ακόμη και… φυσιολογικά. Θέσεις κάδων σκουπιδιών που μπλοκάρουν εντελώς το πεζοδρόμιο, στάσεις λεωφορείων που αναγκάζουν τους πεζούς να κατέβουν και να περπατήσουν στην άσφαλτο, αυτοκίνητα σφηνωμένα παντού χωρίς καμία συναίσθηση και φυσικά, μηχανάκια, των οποίων οι αναβάτες έχουν την πεποίθηση ότι δικαιούνται να σταθμεύουν σε οποιοδήποτε σημείο.

Δείτε ακόμη: Λάρισα - Πάρκαρε παράνομα και έγραψε «είμαι Ελληνάρας παρκάρω όπου γουστάρω»

Όλα τα παραπάνω δεν βρίσκονται ούτε στη σφαίρα της φαντασίας των πολιτών σε ένα οργανωμένο ευρωπαϊκό κράτος. Πρώτον γιατί οι ίδιοι οι άνθρωποι έχουν την απαραίτητη παιδεία ώστε να μην το πράξουν, δεύτερον επειδή η αστυνομία δεν χαρίζεται και θα κόψει κλήση άμεσα, απομακρύνοντας και το όχημα, ενώ ένας τρίτος και βασικός λόγος, είναι ότι υπάρχουν υποδομές στάθμευσης και πρόβλεψη στις πόλεις για να μην γίνονται οι δρόμοι ζούγκλα από παρκαρισμένα αυτοκίνητα, ειδικότερα σε πυκνοκατοικημένες περιοχές. Φυσικά δεν γίνεται ούτε λόγος για στάσεις λεωφορείων που πιάνουν ολόκληρο το πεζοδρόμιο ή τοποθέτηση κάδων που μπλοκάρουν τη διέλευση των πεζών…

ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ. ΦΟΡΤΩΝΟΝΤΑΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ...